Enkele beloftevolle dansers hebben intussen al een bootcampticket binnen na de eerste audities van So You Think You Can Dance in de Philharmonie-schouwburg in Haarlem. Hoewel er ook in de derde aflevering op zondag 1 maart 2015 om 20.35 veel getalenteerde kandidaten aantreden, zijn de plaatsen in de volgende ronde beperkt en dat leidt tot pittige discussies binnen de jury. Ze willen de allerbeste mix van techniek en originaliteit voor de liveshows, maar unaniem zijn in die keuzes is niet altijd een evidentie.

Dansers zien So You Think You Can Dance steeds meer als een mooie opstap naar een professionele danscarrière. Kandidaten uit vorige seizoenen duiken dan ook steeds vaker op als dansers in muzikale shows, dansproducties en tv-programma’s. Sommige kandidaten doen zelfs na jaren een tweede poging in de hoop dat ze voldoende gegroeid zijn. De West-Vlaamse Morgane (21) uit Zedelgem bijvoorbeeld: zij deed vier jaar eerder al eens auditie, maar was toen nog te jong.

Ook de zelfzekere Jason (26) uit Arnhem keert na vier jaar keihard trainen terug om zijn ontwikkeling als danser te tonen. En Manuella (26) uit Wilrijk mag dan wel voor de eerste keer deelnemen aan het programma, ook zij beseft als geen ander dat deuren voor haar zullen opengaan als ze ver geraakt in dit programma.

Fiorella (22) uit Nijmegen is een gogo-danseres, al heeft ze van kleins af aan de droom om prima ballerina te worden. Net daarom danst ze op spietsen, maar zowel de jury als Fiorella beklaagt zich die keuze na afloop van de auditie. De jonge Bonnie (17) uit Almere is erg perfectionistisch en twijfelt aan haar eigen kunnen, iets wat jurylid Jan Kooijman absoluut niet nodig vindt. Dan Karaty wordt dan weer goedgezind van de entertainende Evghenii (36) uit Hasselt. De Moldaviër volgde een Russische balletopleiding, maar kiest toch voor een auditie die meer weg heeft van aerobics dan van dans.

Niet alle dansers krijgen de kans om keihard te trainen en dure dansopleidingen te volgen. Sommigen worden niet echt gesteund door het thuisfront. Zo volgt Jenthe (18) uit Kortessem een leraren- in plaats van een dansopleiding omdat haar ouders vinden dat ze niet goed genoeg is. Stephanie (24) uit Elewijt heeft zes jaar lang niet gedanst omdat ze van haar ouders prioriteit moest geven aan haar ‘gewone’ studies. Janna (24) uit Leusden kon wel op de nodige steun rekenen, maar werd voor geen enkele opleiding in Nederland toegelaten. Ze zocht – en vond – iemand die in haar gelooft in Londen en voelt zich daardoor sterk genoeg om haar kans te wagen in dit programma.

Lisa (22) uit Geraardsbergen koos voor een job als leerkracht en hoe graag ze ook lesgeeft, toch blijft ze stiekem hopen op een professionele danscarrière. Latindanser Andrew en zijn danspartner Shannon brengen een latin duo-auditie. Shannon is echter alleen maar meegekomen om dansleerkracht Andrew (23) uit Amsterdam te partneren en stelt zichzelf dus niet kandidaat. De jury vindt dat een spijtige zaak en wil haar zelfs overtuigen met een felbegeerd bootcampticket.

Een liveshow bijwonen?

Voor het eerst gaan de liveshows door in Vlaanderen, meer bepaald in de AED-studio’s in Lint. Wie So You Think You Can Dance graag live meemaakt, kan tickets bestellen voor de acht liveshows vanaf zaterdag 7 maart 2015 om 10.00 via vtmtickets.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: