Op maandag 1 september start niet enkel een nieuw schooljaar, maar vooral ook een nieuw seizoen van Komen Eten. Het twaalfde seizoen wordt afgetrapt door Sandra uit Hamme die de Mercedes onder de vissen klaarmaakt. Zowel op dinsdag als op woensdag is er een Peter aan de beurt. De ene wil van koelproducten coole producten maken, de andere is een zelfverklaarde ijdeltuit. De week wordt afgesloten door Laetitia die qua kookervaring voorlopig vooral een vergiftiging op haar naam heeft staan. Op vrijdag 5 september wacht Piet Huysentruyt hen op voor de eerste aflevering van een nieuw seizoen van Chez Piet.

Sandra uit Hamme

De 43-jarige Sandra uit Hamme bijt de spits af in een splinternieuw seizoen van Komen Eten. Sandra is een feest-ster pur sang en is lid van carnavalsgroep De Bengeltjes. Mensen die het kunnen weten noemen haar een zotte trien en dat kan Sandra enkel bevestigen. Omdat driemaal ook op huwelijksgebied wel eens scheepsrecht zou kunnen zijn, stapt Sandra voor de derde keer in het huwelijksbootje. Deze keer met Mario, de man van haar leven. Mario zou wel eens een achterachterkleinzoon kunnen zijn van de enige echte Mona Lisa, want volgens Sandra blijft ook zijn blik je aankijken vanop een foto, waar je ook staat in de kamer. Meer dan een keer trouwen heeft er ondertussen voor gezorgd dat de garage van Sandra iets weg heeft van de betere elektrozaak. Wie dus nog op zoek is naar een microgolfoven of een wasmachine in al dan niet gebruikte staat, kan in Hamme terecht. Sandra heeft vijftien jaar ervaring in de horeca, en dat zou haar wel eens een niet te onderschatten voordeel kunnen opleveren in haar Komen Eten-avontuur. Starten doet ze met tarbot, volgens de kokkin van vandaag de Mercedes van de vissen. Voor het hoofdgerecht wordt er op spectaculaire wijze geflambeerd en als dessert heeft Sandra zelfgemaakt ijs voorzien.

Peter uit Tielt

Peter is 52 jaar oud en heeft een zaak in kookmaterialen en witgoed. Zijn missie is naar eigen zeggen “van koelproducten coole producten maken”. Peter is niet enkel op professioneel gebied mee met zijn tijd, ook in zijn eigen huis schuwt hij de hoogtechnologische domotica niet. Zijn flatscreen televisie verdwijnt als er niet naar gekeken wordt op verticale wijze in de kast. De gastheer van vanavond wil absoluut niet verliezen en rekent daarvoor op een duo van lam met verse asperges en pommes gaufrettes als hoofdgerecht. Zijn aperitief is een gin-tonic met komkommer3. Inderdaad, komkommer tot de derde macht. Peter kookt erg graag en doet het zelfs liever dan eten. Dat was vroeger wel eens anders en toen woog Peter maar liefst 45 kilogram meer dan nu. Een by-pass aan de maag bracht daar echter verandering in en nu swingt Peter in zijn keuken. Dat mag letterlijk genomen worden, want tijdens het koken wil hij de bas en de beat in zijn buik voelen.

Peter uit Bornem

Peter uit Bornem is 33 en zijn grote passie is powertraining. Hij vindt dat wie geen ijdeltuit is, niet gelukkig kan rondlopen. Zelf kijkt hij vaak en graag in de spiegel en is hij niet bang zich te verzorgen en al eens een wenkbrauw te epileren wanneer nodig. Peter is een zelfverklaarde vrouwenzot en dat beperkt zich niet tot jonge deernen. Immers, in een oude kastrol maakt men de beste soep, dat weet ook Peter. Om vrouwelijk schoon wat vlotter te kunnen benaderen heeft Peter een wat atypische hobby. Met die hobby heeft hij al menig vrouwenhand weten te laten schitteren. Meisjes mogen van Peter zijn zoals zijn sofa, lekker zacht. Zijn Komen Eten-gasten probeert hij te veroveren met een stoofpot van varkenswangen. Tijdens de voorbereiding werkt Peter zich figuurlijk, maar ook letterlijk in het zweet. Voor de tafelschikking kan hij rekenen op de hulp van zijn broer. Die heeft kennis van zaken, want hij heeft in een chique restaurant gewerkt.

Laetitia uit Zeebrugge

West-Vlaanderen levert twee deelnemers deze week, want net als Peter komt ook Laetitia uit onze meest linkse provincie op de landkaart. Deze 24-jarige Zeebrugse is visual merchandiser bij een bekende kledingketen. Zij is niet bepaald een ervaren keukenprinses en kookt naar eigen zeggen niet meer dan drie keer per jaar. Toch doet ze dus mee aan Komen Eten, en ze wil vooral bewijzen dat ze geen poppetje is dat niets kan. Laetitia houdt van mensen met een hoek af en hoopt vanavond enkele van dergelijke exemplaren aan haar tafel te mogen verwelkomen. Toen ze de allereerste keer kookte voor haar man ging het grondig fout, want een voedselvergiftiging was hun deel. Vanavond wil Laetitia beter doen en daarvoor gaat ze haar vis halen bij de vismijn, roept ze voor te harde avocado’s de hulp in van haar man die kok is in opleiding en rekent ze op een draaiboek waarin alles tot in de puntjes volledig is uitgeschreven.

Komen Eten, van maandag tot donderdag, vanaf 1 september om 20u15 op VIER
Chez Piet, elke vrijdag, vanaf 5 september om 19u50 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over