Volgende week, van maandag 7 tot vrijdag 11 mei, staat Sandra Bekkari voor de laatste keer dit seizoen in haar Open Keuken. Ze trakteert nog een laatste keer op een portie gezonde gerechten én inspireert op vrijdag 11 mei, in de aanloop naar Moederdag, met haar mama's lievelingsgerechten.

Sandra start de week op maandag 7 mei met een Thaise klassieker: pad thai, een eenpansgerecht met gebakken noedels. Sandra ‘pimpt’ de klassieke versie met een overdaad aan groenten. Daarna heeft ze nog een warm groentehapje in petto: broccoli bites met cheddar kaas.

Dinsdag 8 mei gaat Sandra de Amerikaanse toer op met een party- en bbq-snack: sticky chicken wings met maïs. “Om de vingers letterlijk bij af te likken!”. Als dessert zet ze een frisse chiapudding met mango en frambozen op tafel.

Woensdag 9 mei inspireert Sandra de studerende jeugd met een lading brainfood. Eerst maakt ze een powerreepboordevol noten en zaden. Daarna staat er vette vis met veel omega 3 op het menu, volgens Sandra “smeerolie voor je brein”. De zalm wordt gereserveerd met een smeuïge risotto met kastanjechampions en romansco. “Slechte punten… aan het eten zal het alvast niet meer liggen”, knipoogt ze.

Op donderdag 10 mei maakt Sandra twee bijgerechten om te serveren op een zomerse bbq: een frisse venkel-citrussalade met kwarteleitjes en een Toscaanse panzanella.

In de laatste aflevering van het seizoen, op de vrijdag 11 mei, denkt Sandra al aan Moederdag. En hoe kan je je mama beter in de watten leggen dan met een lekker etentje? Sandra maakt ter inspiratie haar mama’s twee lievelingsgerechten: bouillabaisse en chocolaatjes met marsepeinvulling. Van een feestelijke afsluiter gesproken!

OP HET MENU

  • Maandag 07/05: Broccoli bites & pad thai met kip en soepnoedels
  • Dinsdag 08/05: Sticky chicken wings met maïs & chiapudding met mango en frambozen
  • Woensdag 09/05: 'Brainpower'-repen & risotto met kastanjechampignons en zalm
  • Donderdag 10/05: Venkel-citrussalade met kwarteleitjes & Toscaanse panzanella
  • Vrijdag 11/05: Chocolaatjes met marsepeinvulling & bouillabaisse

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over