Het tweede seizoen van Safety First haalt nog betere kijkcijfers dan het eerste. Dat succes krijgt nu ook een vervolg in de bioscoop. De makers van de reeks liepen al een tijdje rond met een verhaallijn die ze niet in een halfuurtje verteld kregen. Zo ontstond het idee om van de avonturen van het legendarische bewakingsteam een film te maken.

De voltallige cast - Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers en Ruth Beeckmans - zullen volgende zomer met de opnames van de film starten. Bedenker en regisseur Tim Van Aelst zal met Safety First ‘The Movie’ zijn regisseursdebuut maken op het witte doek: “Het is een droom om dit te mogen doen. Maar we beseffen hier bij Shelter maar al te goed dat het een gigantische uitdaging is. Een film maken is weer heel wat anders dan een sketchshow of sitcom. We zullen opnieuw geweldig op de proef worden gesteld, maar wie ons traject een beetje kent, weet dat we er nu eenmaal van houden om onze grenzen constant te verleggen.

De film zal verdeeld worden door KFD (Kinepolis Film Distribution), daarnaast hopen de makers steun te krijgen van Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Screen Flanders. Uiteraard zal het script draaien rond personages Dirk Porrez, Smos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez. Meer geven de scenaristen momenteel niet prijs. Voor het zover is, zijn er voor de fans uiteraard nog vijf gloednieuwe afleveringen te zien bij VTM. In aflevering 5, op woensdag 26 november, staat Team Porrez toevallig in voor de veiligheid in… de bioscoop. Nu woensdag 19 november 2014 volgt eerst nog aflevering 4, die zich afspeelt op de Automarkt.

Automarkt: aflevering 4 op woensdag 19 November 2014 Om 20.35

Smos is verliefd! Niet op een vrouwelijke Head of Security dit keer, maar op een auto. En wat voor een! Op de tweedehands automarkt, die Safety First bewaakt in aflevering 4 op woensdag 19 november 2014, ziet Smos (Matteo Simoni) een volledig getunede, knalblauwe sportkar passeren. Ingrid (Ruth Beeckmans) vreest meteen het ergste: “Smoske, het type auto waar hij op valt, is eigenlijk gewoon helemaal hetzelfde als het type vrouw waar hij zot van staat: veel lawaai, felle lak en grote koplampen”.

Hoe verliefd Smos ook is, van Dirk (Bruno Vanden Broecke) mag hij de wagen niet kopen want “focus on the job”. Ingrid heeft medelijden en belooft de droomwagen stiekem voor hem te gaan kopen. Haar onderhandelings-skills drijven de prijs echter al gauw omhoog én jagen de verkoper (gastacteur Stefaan Degand) tegen haar in het harnas.

Intussen slaagt Luc (Ben Segers) bij een interventie aan de bareel per ongeluk in het gezicht van Dirk. Dirk eist excuses, maar Luc weigert sorry te zeggen voor een ongelukje: “Dat is uit principe. Ge zegt toch gene sorry voor iets dat per ongeluk is? Dat is hetzelfde als pardon zeggen als het ineens stinkt. Dan maakte uw eigen gewoon verdacht”. Dirk is zo teleurgesteld dat hij prompt van positie verandert “zodat er niet nog meer slachtoffers vallen”. Smos ziet lijdzaam toe hoe de discussie ontaardt in een ruzie en doet er alles aan om die op te lossen. Maar zijn pogingen om de friendship te redden, lijken het allemaal alleen maar erger te maken…

De volledige aflevering van Safety First kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over