Binnen de elektronische muziekwereld staat de Duitse DJ/producer Robin Schulz momenteel bekend als één van de grootste muziekbreinen uit Europa. Hij had slechts twee briljante remixes nodig om zichzelf te vestigen als het nieuwe wonderkind op vlak van elektronische muziek. Robin Schulz was letterlijk geboren als DJ: zijn vader was DJ en zijn eerste bezoek aan een discotheek was al op 15 jarige leeftijd. De jaren erop vestigde hij zich als resident DJ in het Duitse nachtleven, om vervolgens eigen producties uit te testen. Al snel liet hij techno-house achter zich en koos voor meer melodieuze nummers: Robin Schulzian aesthetics.

Waves van Mr. Probz was zo één van die nummers. Het nummer kende al succes in 2013, maar Schulz’ deephouse remix bombardeerde het tot #1 in verschillende Europese landen. Prayer In C bleek achteraf een nog grotere schot in de roos! Het nummer, oorspronkelijk van de Franse pop-folk formatie Lily Wood & The Prick, werd geproduced in één nacht en haalde binnen de maand meer dan 1 miljoen op Soundcloud. Wekenlang is Prayer in C als DE zomerhit van 2014 gedraaid op alle Belgische (en internationale) radiostations en in het thuisland Duitsland brak Schulz alle records: #1 in single, iTunes, dance, Shazam en Spotify charts. Bovendien werd hij met het nummer de allereerste Duitse artiest die bovenaan pronkte in de wereldwijde Shazam Chart. Ook in ons land is Prayer In C na onafgebroken 12 weken nog steeds niet weg te slaan van de top 3 in airplay (piek #1) en sales charts (piek #1). De zomersingle van 2014 is ondertussen de barrière van Belgisch goud voorbij en stevent af op platinum.

Nu vrijdag brengt de 27-jarige DJ zijn langverwachte debuutplaat PRAYER uit. Naast nog niet vrijgegeven eigen producties, bevat PRAYER o.a. remixen van Clean Bandit, Lykke Li en Coldplay.

Naar aanleiding van zijn debuutrelease brengt Robin Schulz vandaag een eigen single Sun Goes Down naar radio.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over