Tom Van Tongerloo
The Qontinent 2014

De festivalzomer zit er jammer genoeg weer op. Graag blikken we terug naar het geweldige weekend van The Qontinent. Het tweede weekend van de maand augustus stonden de poorten van domein Puyenbroeck in Wachtebeke wagenwijd open voor de zevende editie van dit harddance festival. De organisatoren die de koppen opnieuw bij elkaar gestoken hadden, waren Bass Events en Q-Dance. Met de verbluffende slogan ‘Wild Wild Weekend’ was het succes verzekerd! Duizenden nationale en internationale fans wilden dit spektakel voor geen geld missen. Om extra na te genieten van dit wilde weekend, werd in samenwerking met Toffmusic een vierdubbelaar van The Qontinent gereleased.

De eerste zijde werd samengesteld door de Australische Toneshifterz. Zij kregen tevens de eer om de anthem voor The Qontinent 2014 te voorzien, genaamd ‘Wild Wild Weekend’. Deze staat als opener geprogrammeerd op de cd. Verder vinden we Toneshifterz nog enkele malen terug. Zo zijn er samenwerkingen met andere top dj’s, zoals o.a. Brennan Heart met ‘My Identity’. Daarnaast schitteren de nummers ‘Feel The Energy’ en ‘What We Live For’, beide met Zuri Akoko, en de topper ‘Parachutes’ met Chris Madin op deze zijde. Enkele creaties van grootmeesters Noisecontrollers en het Noorse duo Da Tweekaz flaneren de tracklist met respectievelijke ‘Down Down’ en ‘Intermission’. Ook Nederlandse artiesten vinden we hier terug. ‘Wake Up’ van Frontliner en het ijzersterke nummer ‘Drunken Masta’ van het duo Psyko Punkz.

De tweede cd bevatte een gevarieerde dosis jump/tek, samengesteld door de talenten van Lords of Tek. Ook hier ging de disc van start met als openingsnummer de anthem van The Qontinent door Toneshifterz, maar in een nieuw jasje gestoken door de heren van Lords of Tek. Heel wat andere grote jump/tek dj’s tekenden hier ook present. Zo hebben we Bestien die we enkele keren terugvinden met eigen producties als de hit ‘Twerkmachine’ en ‘Hysteria’. Samen met Mark with a K leverde hij het nummer ‘Vicious’ en met Deviant kwam ‘Demon’ tot zijn recht. Voor de Pussy lounge lovers, is er ook ‘Back That Pussy’, samen met Davoodi. De beats gaan sneller en sneller naarmate de cd vordert. De laatste track is ‘Never Enough’ van Qrank & Popr3b3l. Een nummer om nooit genoeg van te krijgen.

De sneller knallende bpm’s brengen ons bij de hardstyle zijde, die gemixed werd door Phuture Noize. Zij zetten hier een ruige portie hardstyle neer. Ook hier zien we een uitbreide lijst met natuurtalenten die werden geselecteerd om de disc te vervolledigen. D-Block & S-Te-Fan zien we enkele keren verschijnen met o.a. de monsterhit ‘Evolutionz’ en ‘Underground Tacticz’. Beide tracks werden onder handen genomen door respectievelijk Ran-D en E-Force & Luna. Phuture Noize zelf staat in de tracklist met tracks als ‘Twist it’ , ‘The Heat’ en in samenwerking met Chris One, ‘#Haters’. Ran-D blijft ook scoren en dat met de ijzersterke hit ‘The Hunt’, samen met E-Force. Deze heeft zijn plaatsje op dit album welverdiend. Andere artiesten die we terug vinden zijn: B-Front, Adaro, Radical Redemption, Harddriver, Warface en de Nederlandse schone Deetox.

Naast al dit hardstyle geweld, was ook de hardcore goed vertegenwoordigd op The Qontinent. Zo is de vierde zijde gevuld met de beste tracks van het festival vanuit de hardcore scène. Een zeer uitgebreide lijst met de beste artiesten van over de hele wereld staan hier geprogrammeerd. Zo zien we dat de openingstrack een portie Italiaanse hardcore biedt, door Art Of Fighters met ‘Keep On Rocking’. Ook met hun track ‘Fuck You’ vinden we ze nog eens terug. De anthem van The Qontinent passeert ook hier de revue, maar onder de vorm van een remix van Kasparov. De Nederlandse heren van Endymion hebben hun plaats hier ook wel verdiend met ‘Pretty Much Fucked’. Zo blijft de lijst maar doorgaan met hits van topartiesten als Tha Playah, Neophyte, Tommyknocker, Promo en Angerfist. (NS)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: