Tom Van Tongerloo
Bringing The World The Madness

Gebroeders Dimitri en Michael Thivaios, beter bekend als de Belgische trots binnen de Electronic Dance Music (EDM) scène Dimitri Vegas & Like Mike, trapten afgelopen maand hun wereldtour af in hun thuisland. Het Antwerps Sportpaleis werd in een mum van tijd uitverkocht voor twee opeenvolgende edities van hun adembenemende show ‘Bringing The World The Madness’. Het is een vervolg op hun spektakel ‘Bringing Home The Madness’ van in 2013 en tevens de titel van hun nieuwe mixcompilatie die hiermee gepaard ging.

De broers werden in 2009 opgemerkt door de Zweedse dj Axwell, met hun remix van “Work That Body”. Beide heren kwamen hierna in een rollercoaster van gebeurtenissen terecht tot wat ze heden bereikt hebben als de nummer #2 dj’s van de wereld. Als residents op Tomorrowland verzorgden ze sinds 2010 de anthems voor dit festival en draaiden ze in 2013 ook op de allereerste editie van TomorrowWorld in Altanta.

Met dit nieuwe internationale mix-album trachten ze de ‘madness’ over de hele wereld te verspreiden. Voorlopig zouden ze vier landen aandoen, waarvan de aftrap in België plaatsvond. Het album bevat twee zijden, respectievelijk ‘The Mainstage’ en ‘The Afterhours’, met daarop alles wat je kan verwachten van hen. Hierbij zorgt de eerste zijde voor pure Dimitri Vegas & Like Mike sound, waar de tweede zijde een unieke mix is van de beste hedendaagse deep house tracks.

De eerste zijde, ‘The Mainstage’, bevat maar liefst 29 tracks van de grootste artiesten. Martin Garrix, Ummet Ozcan, W&W, DVBBS en Sander van Doorn zijn slechts enkele grootmeesters die meermaals een plaatsje wisten te veroveren op dit album. Maar ook Tiësto, David Guetta , Armin van Buuren, Calvin Harris, Fedde Le Grand en Afrojack tekenden allen present. Zelfs de hardere stijl binnen de EDM wordt kort geraakt met de remix van het nummer ‘Mammoth’ door Coone. Op ‘The Afterhours’ treffen we een grote variatie artiesten aan die het house gehalte een nieuwe dimensie geven.

‘Bringing The World The Madness’ van Dimitri Vegas & Like Mike beklom in no time de charts en zo ontvingen ze een gouden plaat voor dit geweldige album. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: