Op 13 februari komt Racoon uit met een gloednieuw album ‘All In Good Time’. Het wordt hun eerste release op Petrol Music met een (distributie Warner) de thuishaven van artiesten als Flip Kowlier en Yevgueni. De eerste single “Brick By Brick” – momenteel Megahit op het Nederlandse 3FM – komt uit op 28 november.

Racoon laat zich door niets of niemand opjagen als ze bezig zijn met een nieuwe plaat. “Het komt zoals het komt”, zegt zanger Bart van der Weide, “all in good time”.

En dat de band haar tijd genomen heeft voor dit album, legt haar geen windeieren. Eerste single “Brick By Brick” – het perfecte voorsmaakje voor de rest van de plaat – is in eigen land alvast een schot in de roos. Het nummer werd deze week niet alleen gebombardeerd tot Megahit op zender 3FM, maar meteen ook opgenomen in de playlists van alle andere grote Nederlandse stations (Radio 1 en 2, Q-Music, Radio 538, Sky Radio, etc).

Net als zijn voorganger ‘Liverpool Rain’ uit 2011 werd het nieuwe materiaal opgenomen met producer Wouter van Belle, de man die o.a. Mia van Gorki tot een nederhit kneedde, die het debuut van Novastar vormgaf, Axelle Red aan een internationale carrière hielp, en recent nog zijn naam mocht zetten onder het prachtige ‘Cirque’ van Kowlier.

Anders dan in 2011 nam Van Belle deze keer ook de preproductie in handen. “Deze Belgische stempel laat zich ook in de songs voelen en daar houden we wel van”, aldus gitarist Dennis Huige: “Er mochten op dit album vette randjes aan de nummers zitten”.

Met ‘All In Good Time’ heeft Racoon ook zichzelf weten te verrassen. “Tijdens het opnameproces heeft Wouter in onze liedjes deuren geopend waarvan we niet wisten dat ze er waren. Er zitten allerlei extra lagen in deze nummers, maar het blijft altijd integer en Racoon”, vertelt Bart.

Terwijl het in eigen land al een aantal jaren storm loopt voor Racoon, scoorden ze ook in België in 2012 bescheiden hits met de singles “No Mercy” en “Took A Hit”. Met ‘All In Good Time’ wil het viertal evenwel volle kracht vooruit. “Als Zeeuwen voelen we ons vaak reserve-Belgen”, legt Dennis uit, “en we hebben intussen gelukkig ook een hoop Belgische fans. Voorlopig zien we die vooral op onze Nederlandse optredens maar daar kunnen we met het nieuwe album en deze eerste single hopelijk verandering in brengen”.

Er is ook een video voor de single 'Brick by Brick'. bekijk hem hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over