De jonge Limburgse zangeres Pure Joyce (Joyce Lemmens), in 2014 nog kandidate bij Eurosong, komt op tegen kanker met haar nieuwe song ‘H.O.P.E.’. Het verhaal startte in september vorig jaar toen Joyce optrad in het ZOL (Ziekenhuis Oost-Limburg) en er getroffen werd door de kracht en het doorzettingsvermogen van de patiënten die streden tegen een levensbedreigende ziekte. Diezelfde avond nog schreef ze op haar kamer ‘H.O.P.E.’, een song over de rollercoaster van gevoelens die op haar afkwamen. Samen met bevriende muzikanten puurde ze de song verder uit. In samenwerking met een jonge fotografiestudent en de 15-jarige Sofie realiseerde ze een mooie, treffende clip. De song en de clip werden vanavond live voorgesteld aan pers en publiek in de aula van de Corda Campus. De opbrengsten van ‘H.O.P.E.’ gaan integraal naar ‘Kom op tegen Kanker’.

Donderdag, 18 september 2014, hoe het begon

Begin september kreeg Joyce de vraag of ze op de ‘Dag tegen kanker’ 20 minuutjes live wilde optreden voor de patiënten van het ZOL in Genk. Joyce bracht die dag een aantal nummers en was verrast en geraakt door de emotionele vibes van de patiënten. Na het korte optreden leidde Liesbet Paulissen van het ZOL haar rond in de dagkliniek oncologie. De sereniteit én het doorzettingsvermogen van de patiënten maakten een diepe indruk op haar. Thuis trok Joyce zich terug op haar muziekkamer en diezelfde avond nog had ze een nieuwe song klaar: ‘H.O.P.E.’ of voluit ‘Hold On, Pain Ends’. Joyce: ‘De song roept alle ‘gezonde mensen’ op om te stoppen met zeuren over pietluttigheden. Zwaar zieke mensen hebben alle reden tot klagen, maar doen het niet. Met het refrein van ‘H.O.P.E.’ hoop ik hen wat steun te kunnen geven.

Enthousiast aan het werk

Samen met gitarist Jens Wijnants en celliste Laura Tavormina werd het nummer verder gepolijst. Enkele dagen later vroeg Christiaan Alers, Narafi-student, of ze wilde meewerken aan een schoolproject. Samen werkten ze een stop-motion scenario voor de clip van ‘H.O.P.E.’ uit. Joyce wilde een meisje dat er in het echte leven voor moet vechten graag de kans geven om mee te spelen in de clip. Zo kwam ze bij Sofie Hendrickx terecht, een vijftienjarig meisje met een aangeboren hartafwijking, een echte vechter. Sofie draagt de volledige clip.

De song is klaar, de clip is klaar, wat nu?

Joyce wou met haar nummer en de clip anderen op een speciale manier steunen. Ze hakte snel de knoop door: een single-cd waarvan de volledige opbrengst naar ‘Kom op tegen kanker’ zal gaan. Samen met de muzikanten Jens en Laura nam ze ‘H.O.P.E.’ professioneel op in Studio Recall in Bree, McFly Mastering zorgde voor de mastering en Pubmarket! voor het hoesontwerp. Ook de clip van ‘H.O.P.E.’ is ondertussen afgewerkt. Iedereen werkte op vrijwillige basis mee voor het goede doel. Er werd contact opgenomen met ‘Kom op tegen Kanker’ en kreeg haar officiële erkenning als actievoerder.

Het doel: 1000 CD’s

De showcase in de aula van de Corda Campus, gepresenteerd door good old Jo ‘met de Banjo’ Declercq, was het startschot voor de verkoop van de CD die in eigen beheer uitgebracht wordt. Ook dankzij de nodige airplay hoopt Joyce 1000 exemplaren te verkopen, om zo een mooie som bijeen te brengen voor ‘Kom op tegen Kanker’. Ze wil ‘H.O.P.E.’ ook graag live brengen op events van ‘Kom op tegen Kanker’ en andere organisaties om zo de positieve boodschap uit te dragen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over