Momenteel vindt in Austin het prestigieuze Fantastic Fest de Amerikaanse première plaats van de psychologische thriller-reeks TABULA RASA. De eerste drie afleveringen van deze reeks, in een concept van showrunner Malin-Sarah Gozin en hoofdactrice Veerle Baetens en geschreven door het trio Gozin, Baetens en Christophe Dirickx, werden daar voor het eerst vertoond aan een Amerikaans publiek. Vanavond vindt de laatste vertoning van Tabula Rasa plaats. Kaat Beels en Jonas Govaerts regisseerden de reeks in opdracht van productiehuis Caviar. De première werd bijgewoond door Malin Sarah-Gozin en regisseur Jonas Govaerts, die getuige waren van een enthousiast Amerikaans publiek.

Deze topreeks met internationale allures kan rekenen op een sterrencast met onder andere Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Cécile Enthoven, Natali Broods, Lynn Van Royen, Tom Audenaert, Peter Van den Begin, Gène Bervoets, Jeroen Perceval, Hilde Van Mieghem, Viviane De Muynck en François Beukelaers. Voor de Belgische fans is het nog even wachten tot 29 oktober, wanneer één deze bloedstollende reeks op antenne brengt.

Productiehuis Caviar is opgetogen : “Het is een hele eer om geselecteerd te zijn op Fantastic Fest. Het is immers het grootste genre filmfestival in de States en staat hoog aangeschreven in de industrie. 'Tabula Rasa' is alles behalve een traditionele reeks en dat bedoel ik zeer positief. Het is ontzettend fijn om te merken dat ook internationaal het eigenzinnig karakter van de serie gesmaakt wordt”, aldus Bo De Group, producent Head of Films, Caviar België.

"Wreed content om hier met Tabula Rasa op Fantastic Fest te staan, één van de meest invloedrijke genrefestivals van de Verenigde Staten", aldus showrunner Malin-Sarah Gozin en regisseur Jonas Govaerts, die ook aanwezig waren in Austin.

Fantastic Fest is gespecialiseerd in genrefilms en series van over de hele wereld. Eerder gingen daar o.a. THERE WILL BE BLOOD, THE KILLING OF A SACRED DEER, THE LOBSTER en vele andere films in première en verwelkomden ze gasten, zoals Mel Gibson, Bill Murray, Edward Norton, Ryan Reynolds, Paul Thomas Anderson, Kevin Smith, Darren Aronofsky. Ook RUNDSKOP en WELP werden hier enkele jaren geleden vertoond.

Tabula Rasa legde al een heel internationaal parcours af, nog voor het bij één op antenne komt. Zo werd de reeks ook al voorgesteld op het Parijse televisiefestival Séries Mania en het gelijknamige kleine broertje in Melbourne (Australië) en daarnaast geselecteerd op het Franse televisiefestival Séries Séries in Fontainebleau (Frankrijk). De internationale reacties zijn alvast veelbelovend. In oktober zal 'Tabula Rasa' ook voorgesteld worden op de MIPCOM in Cannes en kent de serie zijn Belgische feestelijke première op het filmfestival van Gent, waar het geselecteerd is voor 'Serial Madness'.

De serie kwam o.a. tot stand met de hulp van de Belgische Tax Shelter-maatregel van minister Van Overtveldt en van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Synopsis

Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?;internationale trailer Tabula Rasa

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: