Pieter Embrechts schreef, speelde en zong de afgelopen jaren een zeer gevarieerd cv bij elkaar: Cubaanse mambo, big band swing, Nederlandstalige luistermuziek, gelauwerd muziektheater tot modern klassiek aan toe.

Het getuigt van een grote appetijt en een dito reikwijdte. Embrechts houdt van veel én van gul. Binnen die overvloed is ‘Onderwoud’ (2016) zowel de overtreffende trap als het rustpunt. Het is een dubbel-cd met maar liefst 18 nummers. Twee uur muziek die is opgedeeld volgens een Embrechtsiaanse logica. Deel 1 bestaat uit popsongs die vertrek- ken vanuit zijn gitaar, aangevuld met elektronica. Op deel 2 staan langere, verhalende songs waar geen synthesizer mee gemoeid is.

Pieter Embrechts brengt op 19 februari dit gloednieuw dubbelalbum uit. ‘Onderwoud’ klinkt als een rijpe, heerlijk onaardse plaat met de energie van een straf debuut. De songs zijn écht. De verhalen intrigeren. Het album is hier verkrijgbaar. Het geduld heeft geloond!

Nieuwste single: Laat Mij Gaan

Kan je niet wachten tot 19 februari? Groot gelijk. Bovendien hoeft het niet, want je kan nu al genieten van de nieuwe single 'Laat Mij Gaan'. Embrechts: "Het heerlijke aan songs schrijven is dat

je gebeurtenissen uit je verleden weer tot leven kan wekken. Als een herinnering ontstond dit liedje over een zoeken naar liefde en een verdwalen in lust. Ik heb een liefde voor popmuziek en een lust voor het leven. Die twee heb ik hier met plezier het voortoneel laten nemen."

Deze nieuwe single kan je al beluisteren via onze Facebook en is hier te koop op iTunes.

CD-voorstellingen

Ontdek Pieters nieuwe album met uw eigen oren en ogen op één van de volgende data:

  • 04/03/2016 - Trefpunt (Gent - Try-out) - Tickets en info vind je hier
  • 25/03/2016 - De Studio (Antwerpen) - Tickets en info vind je hier
  • 21/05/2016 - AB (Brussel) - Tickets en info vind je hier

Hou de agenda in de gaten want er komen nogheel wat optredens aan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over