Wat begon als een serie beledigingen van Fat Mike (NOFX) op Lowlands 2010, komt op 17 oktober tot een climax met de release van Fexet presents The Airport Guys, het debuutalbum van de piepjonge Haagse punkrock band Fexet. Het album verschijnt wereldwijd via Kung Fu Records (Blink 182, The Vandals, The Ataris).

Het is 2010 en in de alpha tent op Lowlands staart de 13 jarige bassist Eelco Lascher (Ginger Kid) vol bewondering naar NOFX. Totdat hij wordt aangesproken door Fat Mike en het moet ontgelden. Een tijdje later lopen Eelco, Rogier, Olivier en Sam NOFX tegen het lijf bij de bagageband op Schiphol, Ginger Kid wordt herkend en Fexet wordt bestempeld als ‘the airport guys’. De eerste supportshow van de band in de grote zaal van Melkweg is geregeld.

Fexet; Vier gasten uit Den Haag die superstrakke punkrock spelen. Ondanks hun zeer jonge leeftijd klinkt Fexet opvallend volwassen. Niet zo gek als je bedenkt dat hun platen gemixt worden door niemand minder dan Bill Stevenson, bekend als drummer van Descendents/ALL, Only Crime en Black Flag en van zijn producerswerk voor onder andere Rise Against en NOFX. En nu ook het eerste volledige album Fexet presents The Airport Guys.

Terug naar het album

DIY opgenomen in hun eigen oefenruimte onder leiding van producer René van der Zee (Cooper) en, als gezegd, gemixt door Bill Stevenson, kwam het ook een andere Amerikaanse punk rock held ter ore: Joe Escalante, bassist van hardcore punk rock pioniers The Vandals. En laat hij nu net zijn eigen label, Kung Fu Records, hebben en de heren een contract aanbieden. De plaat wordt op 23 oktober gepresenteerd in De Supermarkt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: