De Ierse vocalist Peter Corry is al jaren een fenomeen in Nederland en dankt zijn bekendheid aan succesvolle producties zoals Celtic Rhythms en Magical Rhythms. Dit theaterseizoen komt hij met een vijfkoppige band in de Nederlandse theaters en zingt in Voice Of Ireland mooie, emotionele, maar ook grappige songs uit Ierland en hij brengt ook Schots repertoire ten gehore.

Het 5 mans orkest speelt vele instrumenten, zoals piano, viool, accordeon, gitaar, diverse fluiten, een zgn. Bodhran (lijsttrommel) en de Ierse harp. Daarbij begeleiden ze Peter bij mooie en bekende songs van zijn nieuwe CD Here Stands a Man, maar ook veel song uit zijn geboorteland; Ierse klassiekers, zoals Song For Ireland, Whiskey in the Jar and The Water is Wide.

Corry verdiende de titel van ‘Master of the Musicals’ toen hij drie jaar lang de rol speelde van Inspector Javert op West End, waarna hij door Engeland toerde met Les Miserables. De West End-ster komt oorspronkelijk uit Belfast en beheerst als geen ander het moderne en het klassieke repertoire. Hij heeft over de hele wereld gereisd met zijn unieke sound. Zijn verbazingwekkende talent gaat van de grote musicals, opera, rock en jazz tot aan de melodieën van zijn geboorte eiland.

Laat u betoveren door de Keltische songs en geniet van The Voice of Ireland: Peter Corry.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Peter Corry
Datum: 
Vanaf 5 maart 2015
Locatie: 
Diverse Nederlandse theaters
Meer over