Tijdens deze koude dagen is er niks beter dan met een warme chocomelk voor de televisie naar een kerstfilm kijken. Of toch? Met een warme pannenkoek naar de nieuwe kerstvoorstelling van De Proefkonijnen kijken! Uniek en slechts éénmalig in het theater op 26, 27, 28, 29 en 30 december.

Volgens de makers is het ook een klein beetje een experiment: 'Wanneer de kinderen bij ons het theater binnenstappen, willen we dat ze deel worden van een fictieve wereld die wij hebben gecreëerd. Bij ons komen ze geen theater kijken, maar samen met de personages op het toneel fantastische avonturen beleven.' Met het Pannenkoeken Kerstfeest gaat De Proefkonijnen nog een stapje verder. 'Hier treffen de kinderen mee de voorbereidingen voor het kerstfeest waarop ze daarna zelf pannenkoeken kunnen smullen.

De Pannenkoekenbrigade is gestart als een concept waarbij het gezelschap interactief theater bracht bij de mensen thuis. Maar omwille van de populariteit van de personages Coecke & Pannemans, krijgt het concept nu een eigen theatervoorstelling in de vorm van een traditioneel kerstverhaal. Over Coecke die kerst maar niks vindt, maar telkens opgebeurd wordt door zijn beste vriend Pannemans. Om het warm te krijgen in koude dagen.

En wat brengt het nieuwe jaar voor De Pannenkoekenbrigade? Grote plannen zo blijkt, want momenteel worden de eerste voorbereidingen getroffen voor een eigen webserie over Coecke, Pannemans, Madam Toertjes, Tom Poes en al hun andere vrienden!

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Pannenkoeken Kerstfeest

  • Spel: Ken Verdoodt, Mike Wauters, Randall Van Duytekom
  • Tekst: Randall Van Duytekom
  • Naar een idee van Mike Wauters
  • 26, 27, 28, 29, 30 december om 14u
  • Theater Het Appeltje, Lange Nieuwstraat 81, Antwerpen
  • Prijs: 9 / 14 euro (incl pannenkoek)

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be of 03 231 71 81

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: