Kenny Vermeulen

Oscar and The Wolf, past dat wel in een zaal? Is dat niet uitsluitend voor een festivaltent? Die vraag kreeg ik voorgeschoteld van de collega's net voor mijn vertrek naar de Lotto Arena. Daar zouden de mannen van Oscar and The Wolf twee uur lang het beste van zichzelf geven. Om dat in oktober in het Sportpaleis nog eens over te doen. Dik twee uur later kan ik alvast zeggen: ja godverdomme, zo'n zaal past perfect voor Colombie en de zijnen.

On stage een hoop treurwilgen, een reuzengroot scherm en hier en daar een fluo-elementje. Meer aankleding dan de gemiddelde Amerikaanse show. En dan moet Max Colombie, frontman van Oscar and The Wolf nog het podium betreden in een pak waar stijlicoon Kanye West jaloers op zou zijn. Wit op wit op zilverglitter. Een beetje fout en daardoor een beetje heel geniaal.

De wandelende discobol heeft bij zijn eerste nummers enkel moeite met zijn outfit. Het publiek inpakken lukt 'm moeiteloos. Na 'Princes' worden mijn trommelvliezen voor het eerst op de proef gesteld door de gillende meisjesmassa. Mijn ogen hebben al wat meer afgezien door de lichtshow vol flitsend wit licht. Vraagje aan Max, probeer dat misschien ietsje te minderen. De helft van de show zat ik met half dichtgeknepen ogen te kijken.

En dat was zonde want hoe visueel sterk was die show! Vuur hier, bliksemschichten daar en metershoge vlammen om 'Undress' te begeleiden. Op dat moment heeft Colombie ook al zijn zilverglitter jasje ingeruild voor een iets wittere tuniek. Wit op wit op helemaal wit nu. De hele show door had je het gevoel dat je niet naar een Belgische maar naar een internationale ster keek. Het enige wat deed verklappen dat Max en de zijnen uit onze landje komen is de 'Bedankt Lotto Arena, jullie zijn fantastisch.'

Twee nieuwe nummers zagen ook nog eens het licht in de Lotto Arena. Vroeg op de avond passeerde 'Vitamins'en wat later nog 'You're Mine'. Twee heel verschillende nummers maar beide sterk in de zaal.

Dan moest de cover van het jaar nog komen. 'Freed From Desire' van Gala, wat mij betreft een meesterhit bracht de hele Lotto Arena voor een vierde of vijfde keer in extase. De nananananananana's weerklonken. De handjes gingen in de lucht.

Oscar and the Wolf, ik ben blij dat jullie ons team zitten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Oscar and The Wolf
Datum: 
26 maart 2015
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over