Tom Van Tongerloo
HDE Live © Tom Van Tongerloo

Afgelopen weekend stond volledig in het teken van de dance scène tijdens het Amsterdam Dance Event. Meer bepaald de hardere stijlen kwamen zaterdagnacht rijkelijk aan bod tijdens Hard Dance Event Live. Voor deze vijfde verjaardagseditie hadden de grootste organisatoren uit de hard dance scène zich verenigd om dit unieke evenement te hosten. Zo stelden Q-Dance, b2s, Bass Events, Art of Dance en XXlerator maar liefst 12 toonaangevende labels en groeperingen voor aan het grote publiek. Zowel in de Black Box als in de Beat Box tekenden 40 dj’s present, die samen met hun formatie het beste van zichzelf gaven. De Heineken Music Hall in Amsterdam was the place the be als je houdt van muziek met een aantal bpm’s meer.

Aan de start van de avond werd de grote zaal warm gedraaid door dj’s Festuca, Sound Rush en Cyber van Next In Line. Gevolgd door het Belgische label Dirty Workz van dj Coone. Da Tweekaz, Hard Driver en Coone zelf gaven hier een demonstratie van de meest melodieuze hedendaagse hardstyle tracks. Hard Driver kwam tevens op de proppen met een showcase van zijn nieuwe album ‘Point Break’. Ook Dirty Workz Anarchy behoort tot deze groep, waarbij de rauwere zijde van het label tot zijn recht kwam bij de performance van Deepack, Phuture Noize en Stereotuners.

De piramidevormige dj booth werd helemaal gevuld wanneer het label Scantraxx zijn artiesten losliet. Atmozfears, Bass Modulators, Audiotricz, D-Block & S-te-Fan, Waverider en natuurlijk niet te vergeten, de grondlegger zelf, The Prophet vormden het Scantraxx front. Anthems van Decibel en FreaQshow, maar ook o.a. de track ‘Raise Your Hands’ van Audiotricz & Atmozfears passeerden vlot de revue.

De raw hardstyle zou de avond voor een groot deel verder opvullen en daarbij mocht A² Records (Digital Punk, The Anarchist, Alpha² en E-Force) uiteraard niet ontbreken. Bij de set van WE R stonden Outbreak, Crisis Era en Code Black er niet alleen voor. Er was namelijk een surprise act van oprichter Brennan Heart zelf voorzien. Verder kon Fusion (Zany, Thyron, The Pitcher, Jack of Sound, Titan en MC DV8) rekenen op de nodige support van het publiek tijdens hun act.

Veel lof voor de heren van Minus Is More (Chain Reaction, Radical Redemption, Luna en MC Nolz), die de zaal aardig wisten te entertainen met hun stevige beats. Tot slot, maar zeker niet de minste, stond Masters of Hardcore (Dyprax, Wasted Mind, Miss K8 en Bodyshock) op het programma om het geheel in stijl af te sluiten. In de Beat Box werd de avond gevuld door QULT, Next In Line Raw, Theracords en This Is Hardcore.

Hard Dance Event Live zorgde voor vele kippenvelmomenten en was ongetwijfeld een avond om niet snel te vergeten onder de feestvierders. Met een adembenemende showcase van ’s werelds grootste harddance labels was succes verzekerd. Het oogverblindende licht- en laserspektakel ging gepaard met het sublieme sound systeem dat de Heineken Music Hall te bieden heeft. Het was een unieke ervaring, waarvoor wij de organisatie willen bedanken. Wij zijn alvast benieuwd naar wat de volgende editie zal brengen. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: