Tickets nog steeds te koop in voorverkoop via puurslive.be

De twee winnaars van de wedstrijd die Puurs Live organiseerde zijn bekend: Orange Apple en Barefoot & The Shoes. Via de wedstrijd kregen twee bands de unieke kans om het festival op vrijdag 25 juli en zaterdag 26 juli te openen. Orange Apple zal op vrijdag om 17.00 de aftrap van het festival geven, terwijl Barefoot & The Shoes op zaterdag om 14.00 Puurs Live zal openen. De wedstrijd was een groot succes: bijna 200 bands schreven zich in. Puurs Live organiseerde de wedstrijd in samenwerking met vi.be, het online platform van Poppunt.

De groep Orange Apple gaat prat op het combineren van stijlen als punk, hardcore, poppunk en metal met melodieuze punkrock als gevolg. De groep bestaat uit vijf jongeren - waarvan twee broers en een neef - die elk met hun eigen muzieksmaak zorgen voor een verrassend samenhangend geheel. Dit voorjaar hebben ze hun tweede EP opgenomen en stonden ze oa. al op het podium van Kloemprock en de AB Club. Voor bassist Davy Moeyersoms is het winnen van deze wedstrijd alvast extra mooi meegenomen, aangezien hij zelf in Puurs woont: “Voor eigen publiek mogen spelen op Puurs Live is echt wel een unieke kans die we met beide handen willen grijpen. Het is immers niet altijd evident om als beginnende band op festivalpodia te staan. We gaan er alleszins alles aan doen om het podium te laten ontploffen.”

De jonge Leuvense band Barefoot & The Shoes brengt eigentijdse folkrock en Rootsie muziek, met zanger Brent ‘Barefoot’ Buckler als centrale figuur. Ze hebben ondertussen al twee CD’s uitgebracht en op het podium gestaan van oa. de AB, Dranouter en Suikerrock. Voor drummer Marijn Geerts, die in Breendonk woont, is het spelen op Puurs Live ook een echte thuismatch: “Dat een nieuw festival als Puurs Live ons deze kans geeft, is voor ons enorm leuk. Je staat niet elke dag op de affiche met Gabriel Rios en Admiral Freebee natuurlijk (lacht). We kijken er naar uit om zaterdag de aftrap te geven en we gaan ongetwijfeld knallen.”

Voorverkoop via puurslive.be, ook aan kassa nog tickets te koop

De eerste editie van Puurs Live vindt nu vrijdag 25 juli, zaterdag 26 juli en zondag 27 juli 2014 plaats op het festivalterrein aan het Fort van Liezele. De line-up is alvast veelbelovend met optredens van oa. Admiral Freebee, Magnus Live, Novastar, Hooverphonic, Gabriel Rios, Arno, Intergalactic Lovers, SX, CPeX en Gorki. Ook in de Stereo Vedett, de DJ Marquee, zal het er stevig aan toe gaan met DJ- sets van oa. Gunther D ft. Skyve, Soul Shakers, Murdock, Lazy Jay, Nadiem Shah en The Mixfitz.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Puurs Live
Datum: 
25, 26 en 27 juli 2014
Locatie: 
Puurs

Reservatie:

Meer over