De oproep voor inzendingen is geopend voor de komende 20e jubileumeditie van het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. Het festival presenteert ieder jaar een round-up van het beste wat er het afgelopen jaar verwezenlijkt werd in de wondere wereld van de kortfilm, aangevuld met een lange reeks premières. Het programma bevat fictie- en animatiefilms, kinderfilms, non-narratieve film en alle denkbare crossovers tussen deze genres.

Het festival is niet enkel een vertoningsmoment voor de korte film, het is ook een grote filmtalentenjacht waarbij zowel jury als publiek aankomend talent in de bloemetjes zetten. Sinds 2012 is het festival "Oscar qualifying". De 20ste editie gaat door tussen 28 november en 6 december 2014 Kortfilmfestival Leuven lanceert een oproep voor inzendingen voor de Vlaamse kortfilmcompeitities.

Kortfilmfestival Leuven lanceert een oproep voor inzendingen voor de Vlaamse kortfilmcompetities.

Vlaamse Kortfilmcompetities 2014
Enkel voor korte fictie- en animatiefilms!

Prijzen
-Juryprijs voor Beste Korte Fictiefilm: 2.000€ + 10.000€ faciliteiten geschonken door Eye-lite t.w.v. 10.000€ + Academy Award Qualifying in de categorie ‘Best live-action Short Film’
-Publieksprijs voor Beste Korte Fictiefilm: 2.000€ + faciliteiten geschonken door Mikros Image en A Sound t.w.v. 10.000€.
-Publieksprijs voor Beste Korte Animatiefilm: 1.500€

Voorwaarden:
Enkel voor korte fictie- en animatiefilms!
Ook experimentele films mogen ingestuurd worden voor eventuele opname in de niet-competitieve LABO sectie.

- Duur: maximum 40 min
- Film moet afgewerkt zijn na 1 oktober 2013
- Majoritair Vlaamse productie
- Engelse ondertitels (!)
Deadline: 30 September 2014, 12pm (datum van upload). We raden je sterk aan om je film vroeger in te dienen dan de officiële deadline.

Hoe je film insturen

Het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven werkt samen met het online platform Reelport om een digitaal indienplatform aan te bieden. Voor de komende editie is Reelport de aanbevolen manier om je film in te dienen.

  • De inschrijvingsprocedure verloopt volledig online, via www.reelport.com
  • Deadline voor inschrijvingen is dinsdag 30 september om 24h00 (uur van uploaden). Uitstel is niet mogelijk. Het is aangewezen om de inschrijving niet tot het allerlaatste moment uit te stellen. Upload je film liever een paar dagen eerder. In geval van problemen, kan er dan nog ingegrepen worden voor de deadline verloopt.
  • STAP 1: Registreer jezelf op www.reelport.com via ‘register’. Deze registratie is gratis.
  • STAP 2: Na het registreren kun je je film uploaden. Je dient hiervoor alle verplichte gegevens van je film in te voeren via ‘my film submission’ à ‘new project’ (titel, regisseur, synopsis (verplicht!), cast, technische info, …). Nadat je alle metadata hebt ingevoerd en opgeslagen (belangrijk!), ontvang je een eerste bevestigingsmail van Reelport.
  • STAP 3: nu kan je je film uploaden. Dit is gratis voor de 1e film die je upload op Reelport (3€ voor een 2e film enz.). Check vóór het uploaden zeker de technische vereisten van Reelport (check onderaan op de Reelport site, bij Downloads: http://www.reelport.com/index.php?id=86). Als je je film geupload hebt, duurt het nog even voor je film geconverteerd is (kan een aantal uren duren, afhankelijk van de grootte van je filmfile – max 8GB). Nadat de film geconverteerd is, is het heel belangrijk dat je nakijkt of je tevreden bent van de upload. Is dat niet het geval dan kun je nu nog een nieuwe versie uploaden. Ben je tevreden, dan dien je je upload goed te keuren via ‘approve playout’. Dit is definitief.
    Na het goedkeuren krijg je een tweede bevestigingsmail van Reelport.
  • STAP 4: Na het uploaden selecteer je via ‘film submission’ uit een lijst het festival / de competitie waarvoor je je film wil inschrijven. Selecteer ‘20th International Short Film Festival Leuven 2014’.
    Voor elke nieuwe film is er één gratis festivalinschrijving mogelijk. Als je jou film enkel voor Kortfilmfestival Leuven wil insturen, zal deze actie gratis zijn. Indien je jouw film ook instuurt naar andere festivals, rekent Reelport hiervoor € 3 per festival/competitie. Betalen kan enkel via creditcard of PayPal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: