Goele Bormans

Donderdag waren de wijkagenten volop aan het filmen voor hun serie "Het leven zoals het is: de wijkagenten". Commissaris Albert Dhondt en de wijkagenten Stijn Francken, Winne Van Saet en Jean-Paul Dubois hebben besloten hun serie naar het theater te brengen. Maar voor het theaterstuk willen ze natuurlijk graag terugblikken naar hun serie, en dus hebben ze besloten enkele opnames te maken om die tijdens de voorstelling te tonen. Ze krijgen hierbij de hulp van regisseur Willem-Frederik Delentedecker. De regisseur is op zijn minst uitgedrukt een beetje autoritair en heeft wel moeite met amateur-toneelspelers. Hij laat dan ook geen enkele kans onbenut om het hen duidelijk te maken.

De scène die wij even mochten volgen was het verhoor van iemand die ze hadden opgepakt. Jelle Cleymans nam deze gastrol op zich en liet zich gewillig in de boeien slaan door dit team. Peter Bulckaen speelt de rol van de regisseur Willem-Frederik Delentedecker, maar kon vandaag dus niet veel meer doen dan toekijken hoe zijn collega regisseur James Cooke de scènes opnam. Peter Bulckaen is dan wel de regisseur in het stuk, de regisseur achter het stuk is dus James Cooke. Het scenario werd geschreven door Brick Van Dijck en ziet er alvast veel belovend uit. De productie werd mogelijk gemaakt door de producent Uitgezonderd Theater en zal vanaf 7 januari te zien zijn in de Rode zaal van het Fakkelteater.

Luc Caals mag zich voor een tijdje commissaris noemen en neemt de rol van Albert "De Woef" Dhondt op zich. Jo Hens speelt het groentje van de hoop namelijk Stijn "Juniro" Francken. Kadèr Gürbüz vertolkt Winne "Winnie" Van Saet en moet als enige vrouw haar mannetje staan in het team. Peter Van de Velde neemt als meer ervaren agent het voortouw en zal te zien zijn als Jean-Paul "JP" Dubois. Met deze cast en de geziene scènes ziet het theaterstuk er alvast veel belovend uit. Ben je ook al nieuwsgierig en wil je wel eens een kijkje gaan nemen? Boek dan alvast je tickets want voor je het weet is het uitverkocht!

Meer informatie kan je vinden op: www.dewijkagenten.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Het leven zoals het is: de wijkagenten
Datum: 
Vanaf 7 januari 2016
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

070 246 036
Meer over