In navolging van de succesvolle VTM-serie, starten vandaag de opnames van De Buurtpolitie : De Grote Geldroof. Deze langspeelfilm is, analoog aan de serie, eveneens gebaseerd op ware feiten.

Het vijfde seizoen startte op 29 februari 2016 en bevatte in totaal 55 afleveringen. De serie is ondertussen een fenomeen in Vlaanderen. Het afgelopen seizoen haalde gemiddeld 446.000 kijkers. Het programma flirt ook geregeld met het half miljoen. De best bekeken uitzending, op 18 maart 2016, haalde zelfs 541.000 kijkers. Per aflevering komen er nog eens 32.000 online views bij via vtm.be en de VTM app. Ook kinderen en jongeren kunnen De Buurtpolitie smaken.

In deze Vlaamse scripted realityreeks kan de kijker volgen hoe tien agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden. De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering. Dit is niet anders in het scenario van de langspeelfilm.

In de tv-reeks zien we per case slechts één duo aan het werk, maar in de film werkt het hele korps samen aan één zelfde misdrijf; De Grote Geldroof.

Synopsis

Bij een brutale inbraak wordt onder andere een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric en Brigitte zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven open vliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat. Tot grote verbazing van de achtervolgende agenten én van de inbrekers ligt de straat plots bezaaid met honderden geldbriefjes die gretig opgeraapt worden door tientallen omstaanders. Het is nu aan de rechercheurs om niet enkel de dieven te klissen, doch ook het gestolen geld terug te verzamelen.

Gebaseerd op ware feiten

Het verhaal van De Buurtpolitie : De Grote Geldroof is gebaseerd op een gebeurtenis uit april 2013 waarbij inbrekers een overval pleegden op een huis in Torhout. Omdat ze met een snelle wagen reden, konden de dieven enkele politiewagens van zich afschudden. Maar doordat één politieman op een motorfiets in hun kielzog bleef rijden, panikeerden ze en duwden een gestolen geldkluis uit hun wagen. De omwonenden van de Ruddervoordsestraat in Zedelgem werden opgeschrikt door een luide knal. Toen ze buiten gingen kijken, zagen ze tot hun verbazing de geldkluis midden op straat liggen. De kluis was opengebarsten en er vlogen honderden geldbriefjes in het rond. Sommige bewoners begonnen die briefjes meteen gretig op te rapen. Al snel werd duidelijk dat er héél veel geld zomaar op straat lag: bijna één miljoen euro. Dit gebeuren, dat eerst een banaal fait-divers leek, had ingrijpende gevolgen voor de buurtbewoners. De dievenbende werd later opgerold, maar het echte drama speelde zich af tijdens de zoektocht van de politie, naar diegenen die zich verrijkt hadden met dat gevonden geld. Verschillende mensen moesten voor de rechtbank verschijnen, één koppel kreeg zelfs een werkstraf voor het stelen van… 100 euro.

De vaste hoofdcast bestaat uit Willy Herremans (Commissaris Roger Berckmans), Eric Peeters (onthaalbediende Patrick Tilkens), Manoe Frateur en Ilse la Monaca (rechercheurs Eric & Brigitte), Johan Kalifa Bals en Ianthe Tavernier (inspecteurs Obi & Floor), Andy Peelman en Nicoline Hummel (inspecteurs Koen & Tineke (waarvan Tineke de hoofdinspecteur is) en Henny Seroeyen en Dorien Reynaert (inspecteurs van de wegpolitie Robin & Femke).

De film wordt geproduceerd door Zodiak Belgium uit Lint. Het bedrijf produceerde naast De Buurtpolitie o.a. de tv-programma’s Duts, Rijker dan je Denkt, Mijn Pop-Up Restaurant en Liefde Voor Muziek. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film op 26 oktober in de Vlaamse bioscoopzalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over