Kürt Rogiers: “Het Schlagerfestival is mijn perfecte uitlaatklep!”

Met de toevoeging van Willy Sommers en Swoop is de affiche voor Het Schlagerfestival 2018 in de Ethias Arena compleet. Zij delen het podium met Christoff, Umberto Tozzi, Bart Kaëll, Sam Gooris, De Romeo’s en Coco Jr. Kürt Rogiers is opnieuw de gastheer. Met een extra, vierde Schlagerfestivalavond, op zaterdag 31 maart, krijgt iedereen de kans om erbij te zijn en mee uit de bol te gaan.

Naast het acteren in de populaire daily 'Familie' en de vtm-serie ‘Spitsbroers’ geniet Oost-Vlaming Kürt Rogiers één keer per jaar van z’n rol als gastheer annex presentator van Het Schlagerfestival in Hasselt. Net als de voorbije jaren mag Kürt zich volgend jaar opnieuw uitleven in de Ethias Arena.

Tijdens Het Schlagerfestival 2018 op vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 maart en de net aangekondigde extra voorstelling op zaterdag 31 maart gaat Kürt weer voluit: “Ja, ik doe dit ontzettend graag. Het Schlagerfestival is voor mij veel meer dan een ‘guilty pleasure’. Ik amuseer mij, punt. Als ik op het podium sta of tussen de mensen loop, met het prettige risico meegesleurd te worden in een polonaise, is en blijft dat ontzettend plezant. Het festival staat voor gezelligheid en ik ben opnieuw vereerd dat ze mij vragen als presentator. Het festival is niet alleen een perfecte uitlaatklep, ik kan er ook mijn spreekwoordelijk ei kwijt, omdat ik meedenk met de productie, met het ganse team achter de schermen. Mee nadenken over de bindteksten, over de interacties met het publiek, leuke insteken zoeken om de artiesten aan te kondigen. Voor mij zijn dat hoogdagen. Feestdagen!”

Feestdagen zijn het ook voor het publiek, want de vraag naar concertkaartjes blijft stijgen. “De verklaring is eenvoudig: de groepsaankopen stijgen en mensen kopen vroeger hun tickets omdat ze zeker willen zijn van hun plaatsen. Last minute worden er nog tickets verkocht, maar de overgrote meerderheid neemt geen risico en bestelt z’n kaartjes al in een vroeg stadium”, klinkt het bij de organisatoren. “Er kunnen nu ook tickets worden besteld voor de 4e, extra voorstelling op zaterdag 31 maart. Snel zijn is de boodschap, ook voor de drie andere data, waar er nog wat plaatsen zijn. We merken dat er heel wat bedrijven zijn die reserveren voor hun werknemers als incentive of eindejaarsgeschenk. Het is niet alleen een origineel cadeau, het prettige is dat een doortocht op Het Schlagerfestival met je collega’s de teamsfeer positief beïnvloedt.”

Willy Sommers en Swoop

Christoff, Umberto Tozzi, Bart Kaëll, Sam Gooris, De Romeo's en de verrassende Coco Jr., die Dinky Toys-hits komt zingen, waren al aangekondigd voor de Schlagerfestival-editie van 2018. Naast Kürt Rogiers worden aan de line-up ook nog partyformatie Swoop toegevoegd en ‘good old’ Willy Sommers, die dit jaar z’n 65e verjaardag vierde met uitverkochte verjaardagsconcerten en zijn nieuwe album ‘Boven de wolken’.

Willy lacht spontaan: “De grootsheid van de zaal, de dansers en danseressen, de liveband en vooral het uitzinnige publiek dat voluit meezingt met ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Het water is veel te diep’ en ‘Laat de zon in je hart’. Het is me in Hasselt al een paar keer overkomen dat ik na een liedje dankbaar het applaus in ontvangst neem, mijn oortjes uitdoe en het enorme gevoel van respect en waardering mij pakt. Serieus. Ik word daar nog altijd stil van. Emotioneel. Ik heb in de Ethias Arena al meerdere malen een traantje weggepinkt van emotie en ontroering.”

PRAKTISCH
Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23, de zaterdagen 24 en (EXTRA) 31 maart, telkens om 20.30 uur, en op zondag 25 maart om 15.00 uur, in de Ethias Arena Hasselt. Info en tickets via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be, www.teleticketservice.com of 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.). Groepskortingen: groepen@sportpaleisgroup.be; VIP-arrangementen: vip@sportpaleisgroup.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: