Eén-programma valt in de prijzen op Eurovision Creative Forum

Het Eén-programma Ooit komt het goed heeft gisteren brons weggekaapt op het Eurovision Creative Days Forum in Berlijn. Daar wisselen de leden van de European Broadcasting Union, de EBU, jaarlijks inspirerende tv-formats en ideeën uit. Ooit komt het goed was een van de drie winnende formats in de 'Three Best Formats'-competitie.

"Dit is fantastisch nieuws voor Alaska en vooral voor de jonge ploeg die deze kans van de zender gegrepen heeft", zegt Koen Lievens, hoofdredacteur van Alaska-TV, dat het programma maakte voor Eén.

In Ooit komt het goed binden vier jongeren op hun eigen originele manier de strijd aan met de jeugdwerkloosheid. Ze stuurden zichzelf op als een postpakket, imponeerden een CEO door haar handtassendief te overmeesteren en zo haar held van de dag te zijn, en probeerden een grote bank binnen te dringen om daar onopgemerkt aan de slag te gaan. Geen brug was voor hen te hoog en geen dal te diep om aandacht te vragen voor de jongerenwerkloosheid.

Over het Eurovision Creative Forum

Op het European Creative Days Forum wisselen de leden van de European Broadcasting Union (EBU) jaarlijks de beste tv-formats en ideeën uit. De drie beste formats worden er bekroond. De Ierse omroep RTE1 kaapte de eerste prijs weg met Whose holiday is it anyway en de tweede prijs ging naar het format Secret lifes of … teens & students van het Britse Channel 4.

"Sinds zijn start in 2006 erkent en bekroont het Eurovision Creative Days Forum uitmuntende formats, zowel in feitelijke genres als in entertainment. Het gaat om formats die niet altijd buiten het land van oorsprong te zien zijn, die de EBU-leden inspireren en die innovatief public service-programmamaken goed weten te vatten. Het feit dat de erkenning komt van collega's uit de televisiesector, maakt deze prijzen extra begerenswaardig", aldus Bettina Brinkmann, hoofd Televisie bij Eurovision.

Ooit komt het goed is een programma van Alaska-TV voor Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: