Revolutionaire Action Sport-competitie keert op 24 juni terug naar het Rice-Eccles Stadium in Salt Lake City.

Na het spraakmakende debuut in 2016, de massa opwindende prestaties en de absolute wereldprimeurs, wordt de lat van de Nitro World Games volgend jaar nog een stukje hoger gelegd. Bedacht door action sport-icoon Travis Pastrana én Nitro Circus CEO en creatief directeur Mike Porra, keren de Nitro World Games ook volgend jaar terug naar Salt Lake City, Utah USA. Zaterdag 24 juni vormt het Rice-Eccles Stadion opnieuw het décor voor de adembenemendste stunts en uitdagingen, in een competitie waarbij er op zoek gegaan wordt naar de wereldkampioenen van de action sport. FMX, BMX, inline skates en Scooter staan als disciplines op het programma. NBC zorgt ervoor dat de Amerikanen primetime de samenvatting van de finales kunnen meepakken.

De ticketverkoop voor de Nitro Circus World Game van 24 juni, start aanstaande vrijdag 9 december om 10.00 uur, op www.nitroworldgames.com

Vooruitgang is hét woord als we praten over de Nitro World Games”, zegt Travis Pastrana. “Deze zomer was ik al verbaasd over het niveau van onze deelnemers. Ik zag hen letterlijk boven zichzelf uitstijgen. Dat is wat we in 2017 opnieuw willen realiseren. Atleten die meer dan het beste van zichzelf geven, waardoor het algemene niveau opnieuw stijgt!”

Al van bij het begin hebben we gemerkt dat er veel gekeken werd naar de tv-uitzendingen en dat er online heel wat te doen was over de Nitro World Games. Ik moet bekennen, dat we haast niet kunnen wachten om terug te gast te zijn in Salt Lake City”, zegt Porra. “We zijn het verplicht ten aanzien van onze fans, maar ook ten aanzien van de industrie die met grote ogen kijkt naar hoe wij blijven innoveren. Ik garandeer je; volgend jaar wordt het nog straffer, groter en beter”.

Wij zijn trots dat we met NBC van bij de start betrokken waren bij de Nitro World Games”, zegt Rob Simmelkjaer, Senior Vice President van NBC Sports Ventures. “Volgend jaar zijn we opnieuw van de partij met verslaggeving en uitzendingen van de Games. We zien er naar uit, hoe het Nitro Circus team de live action sport naar een volgend niveau zal tillen!”

Utah had het geluk de eerste stad te zijn waar de Nitro World Games plaatsvonden. Die doortocht had een grote impact op de lokale economie, maar ook in de media leverde het de staat extra naamsbekendheid op”, zegt Jeff Robbins, voorzitter en CEO van de Utah Sports Commission. “Sport fans van over gans de wereld kijken nu al uit naar het vervolg dat volgend jaar op dezelfde locatie zal plaatsvinden.

De eerste Nitro World Games dit jaar, waren een “landmark” voor de live action sport. De legendarische, nooit eerder vertoonde dubbele frontflip van FMX-rijder Gregg Duffy en de al even krankzinnige 1080 BMX frontflip van Ryan Williams, zorgden ervoor dat alle deelnemers buitengewone prestaties afleverden. Allen werden luidkeels aangemoedigd door de meer dan 25.000 bezoekers die hun weg vonden naar Salt Lake City. NBC schreef tv-geschiedenis, want de rechtstreeks uitzendingen op televisie overtroffen alle verwachtingen, net als de live-stream die de massa wist te bereiken. De online content van de Nitro World Games was goed voor meer dan 100 miljoen views. BMX rijder TJ Lavin verklaart het succes en de impact van de Nitro World Games als volgt; “Alles wat je denkt te weten over een sport moet je bij deze vergeten. Open kwalificaties, een modern scorebord, de nieuwste beoordelingstechnologie voor o.a. de rampen én de manier waarop de jury kijkt naar de prestaties, zorgen ervoor dat er een nieuwe live action sport competitie is ontstaan.”

Klik op deze link om terug te blikken op de hoogtepunten van de voorbije Nitro World Games en om een vooruitblik te krijgen naar de editie van 2017.

Fans die getuige willen zijn van een nieuwe, historische afspraak met de live action sport, krijgen verschillende mogelijkheden om tickets te bestellen voor de volgende Nitro World Games. Je hebt al tickets, vanaf $19 (per stuk).

De ultieme Nitro Club Vip – de beste zitplaatsen in de zaal, gecombineerd met een unieke vip-beleving - kosten $79 (per stuk). Let wel; dit zijn richtprijzen, exclusief reservatiekosten.

Nitro Circus bevestigt voor de Nitro World Games 2017 zijn langdurige samenwerking met NBC Sport Ventures, die opnieuw instaan voor de captatie en de live-uitzendingen. NBC Sport zal primetime drie uur uitzending verzorgen van de Nitro World Games. De Amerikanen kunnen de uitzending volgen via NBC. Hoe Canada en de rest van de wereld naar de tv-uitzending kan kijken, wordt binnenkort bekendgemaakt door de organisatoren.

Nitro World Games 2017 worden mede-mogelijk gemaakt, dankzij Be The Match, Valvoline, Oberto and Vivid Seats.

Voor meer info over de Nitro World Games #NitroWorldGames, surf naar www.nitroworldgames.com

Fans kunnen ook volgen via de officiële Twitter-account, @nitrocircus and op Facebook, www.facebook.com/NitroCircus

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: