Vlaanderen is met Muziekpunt.be een nieuwe webshop voor fysiek muziekproduct rijker! De initiatiefnemers zetten vooral in op de populaire, volkse muziek en willen de fans van dit genre een zo ruim en gevarieerd mogelijk aanbod aan fysiek product serveren in hun nieuwe online winkel. 

Door het verdwijnen van Free Record Shop en veranderingen bij ECI.be, kreeg de al veelgeplaagde muziekwereld vorig jaar en begin dit jaar ook in België opnieuw stevige tikken. Vooral voor artiesten van eigen bodem en voor de volkse genres, die het grotendeels van fysieke verkoop moeten hebben, betekenden de wijzigingen in het (r)etail landschap binnen dit segment een enorme dreun. Maar, er is hoop, want Vlaanderen is met Muziekpunt.be een nieuwe webshop voor fysiek muziekproduct rijker en deze zet volgens de oprichters zeer bewust in op de populaire, volkse genres. 

"Er is in België nog steeds een gezonde markt voor fysiek product, daar zijn wij van overtuigd", zo zegt Jan Bellens, medeoprichter en Algemeen Manager. 

"De ervaring leert ons dat onze Vlaamse artiesten, en ook buitenlandse artiesten die actief zijn in wat men de "volkse" genres noemt, op een zeer trouw en geëngageerd publiek kunnen rekenen, dat nog steeds een fysieke CD verkiest boven een download. Door de recente wijzigingen in de markt, is het aanbod aan dit soort producten veel schaarser geworden en kunnen de mensen steeds moeilijker hun gading vinden. Met Muziekpunt.be willen we hier een oplossing voor bieden en gaan we actief met de platenfirma's en artiesten samenwerken om een mooi en gevarieerd aanbod aan te bieden. We leggen de nadruk dan wel op de volkse genres, maar u kunt op Muziekpunt.be ook terecht voor de sterkste compilatiecd's en de grootste internationale releases….en deze worden allemaal netjes thuis geleverd", aldus Jan Bellens.

Muziekpunt.be is een onderdeel van een groter geheel (kooppunt.be) waar nog andere punten onder geopend kunnen worden. Naast muziekpunt.be is ook filmpunt.be al online, waar plaats is voor producten van eigen bodem, maar ook voor enkele niche producten.

"We willen in de toekomst zeker nog uitbreiden en meerdere 'punten’ oprichten en toevoegen. Zo staat ook boekenpunt.be in de steigers.” Aldus Jan Bellens. 

"Maar laat ons eerst met dit beginnen en de kans geven om te groeien. We kiezen er bewust voor om de 'punten’ naast elkaar te openen en te exploiteren. We willen het helder houden voor de consumenten en hen een vertrouwd gevoel geven binnen de productgroepen die ze zelf verkiezen. Deze strategie geeft ons ook de kans om doelgericht te communiceren."

De oprichters kunnen buigen op jaren ervaring in online verkoop. Zo hebben ze onder meer samengewerkt bij de ECI Holding en werkten ze voorheen bij bedrijven als Free Record Shop, Standaard Uitgeverij en Libridis.

Jan Bellens: Pieter Ramboer en ik hebben dit concept bedacht. We waren destijds collega’s bij de ECI Holding en hebben de webshop de voorbije maanden op poten gezet. Pieter is met enkele andere bedrijven al actief in de entertainmentsector en zetelt in onze bestuursraad. De boekensector en het dagelijks bestuur neem ik voor mijn rekening.

Artiesten krijgen eigen webwinkeltje

Muziekpunt.be voorziet voor artiesten ook de mogelijkheid om een eigen digitaal winkeltje te openen binnen de nieuwe webshop, waarin ze alles kunnen aanbieden wat de fans maar willen: nieuwe Cd’s, Dvd’s, merchandise, oudere releases,… . De eerste artiesten die zo'n eigen webwinkeltje kregen van Muziekpunt.be zijn De Romeo's, Lindsay en Sasha & Davy. 

"Het mooie aan het concept is dat wij onder ieder punt dat we lanceren, iedereen de kans willen bieden zijn eigen online winkeltje aan te haken… Een 'samen sterk' verhaal als het ware.” Zo besluit Jan Bellens.

Muziekpunt.be, onderdeel van kooppunt.be, is vanaf heden actief in Vlaanderen, check: www.muziekpunt.be   

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over