"Ware het niet dat Hakim in het Nederlands rapte, we zouden de man een internationale carrière toedichten." (Rif Raf in 2015)

Hakim Carpentier is met een Belgische vader en Marokkaanse moeder een dubbelbloed pur sang. Op zijn eerste solo-ep, die uitkwam in de schoot van het Gentse collectief Rauw & Onbesproken, bediende hij zich van ambitieuze beats. De tracks waren gehuld in een Amerikaans West Coast-hiphopjasje en zijn lyrics hadden genoeg punch om heel wat gangsta rappers terug naar af te sturen. Zijn eerste track 'El Kouatari' is erfgoed in de wijken tussen Dampoort en de Brugsepoort.

Sinds vorig jaar is hij getekend bij Eigen Makelij, waarbij hij nu zijn nieuwe ep releaset. Van een scherp en kwetsbaar familieportret in openingstrack 'Hemel Of Hel', vallen en opstaan in 'Premier Boulot', liefdesperikelen in 'Coma' die lezen als chatberichten, komische metaforen in 'Radar', tot hypnotische opvattingen van het leven in 'Laat' (met de Nederlandse rapper Snelle).
Het geheel luistert weg als een avontuurlijk dagboek zonder franjes, met ruwe karaktertrekken. Vorige zomer met liefde gebrouwen op een rokerige zolderkamer in Breda.

Bekijk de videoclip van 'Laat'

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over