D’r is in Vlaanderen bijna niemand die langer op het podium staat dan Luc Caals. En als je nu dacht dat voor hem de tijd aanbreekt om het wat rustiger aan te doen… dan ken je Luc nog niet. Ook nu nog gooit hij zich met zijn volle gewicht (sorry, we kunnen het niet laten) op zijn allernieuwste project: een kaskraker waarop elke wintersporter hoog in de bergen zal meehossen tijdens een zot après-skifeestje.

Hoe is het zover kunnen komen?

Luc wachtte met zijn debuut tot de wereld helemaal opnieuw was geboren en uitgevonden, want zo leek het wel eind jaren ’60. Niet als komiek, maar als bassist in zijn eigen orkest en dat heette –toeval bestaat niet- ‘The New Born’.

Vanaf toen werd het podium zijn wereld, zijn vakje waarin hij met al z’n talenten perfect paste. Als muzikant, presentator, zanger, imitator… en komiek salamanderde hij door stampvolle feestzalen in heel Vlaanderen. Hij was in de jaren ’80 ook zes jaar lang artistiek directeur van Bredene Palace. Wat hij daar op de planken bracht, zorgde ervoor dat de vele bezoekers van die shows nu nog altijd op doktersbezoek moeten voor de breuken van het lachen die ze daar opliepen.

Op het podium ontplooit hij zich in de vele typetjes die hij uit het leven greep en die voor hem de weg effenden voor de burleske hilarische shows tijdens twaalf seizoenen in het Witte Paard, toneelstukken in het Echt Antwaarps teater, een mini-soap op ATV, reeksen van VTM, en zijn eigen winter- en zomershows.

Caals kan ook een pakske zingen

Als zanger heeft hij alle eer bewezen aan Hazes met talloze optredens op podia waar vele artiesten alleen maar van kunnen dromen: de Antwerpse Elisabethzaal en de Stadsschouwburg, de Capitool in Gent, Rimpelrock, de Roma en zelfs een afgeladen Lotto Arena. Als één van de Grungblavers slaagt hij er tegenwoordig in om samen met zijn bekende Antwerpse maten volle zalen met zoetgevooisde evergreens te vertederen en met stomende rock&roll uit de bol te laten gaan. Luc is echt niet voor één gat te vangen… hij vult gewoon alle gaten in de showwereld op met zijn vakmanschap, zijn veelzijdig stemgeluid, zijn ingeworteld gevoel voor timing en zijn menslievende humor.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over