Aftellen naar de zomer, aftellen naar Moods!. CORINNE BAILEY RAE brengt je in vervoering met haar prachtige soulstem tijdens een exclusief Belgisch openluchtconcert in de sfeervolle, intieme setting van het binnenplein van het Brugse belfort. ADMIRAL FREEBEE brengt z'n grootste hits én nieuw werk op het Burgplein. Diezelfde avond komt de talentrijke SARAH FERRI daar ook 'Displeasure', haar nieuwe plaat vol piano pop, R&B en soul-jazz, live voorstellen!

Meer info en tickets via www.moodsbrugge.be

Admiral Freebee

Onder het mom van een demo-opname werden de begeleidende muzikanten van Tom Van Laere, ofte Admiral Freebee, naar de studio gelokt. Uiteindelijk leverden ze een full album af: 'Wake Up And Dream'. Zo maak je dus een plaat waarop iedereen speelt en zingt zonder na te denken: door hen te zeggen dat het niet voor écht is. Dat is niet het enige wat deze plaat speciaal maakt.

Alles aan dit album bruist en swingt als een koning, flink voorzien van breed uitwaaierende gitaren, snedige drumpartijen, even smaakvol als swingend blazerswerk en uitbundige vocalen. Er wordt muzikaal en thematisch nieuw terrein veroverd zonder dat trouwe onderdanen teleur moeten worden gesteld. De Admiraal is op deze plaat nog steeds de grote meneer (letterlijk en figuurlijk) die ons tijdloze roots-rock hits als 'Rags 'n' Run', 'Einstein Brain' en 'Oh Darkness' (om er maar drie te noemen) gaf.

Sarah Ferri

In 2012 maakte Ferri meteen indruk met haar debuutplaat 'Ferritales' en de hieruit getrokken single 'On my Own'. Het werd een album vol zonnige swingjazz, waaruit onder meer haar fascinatie voor de unieke zangstijl van Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone sprak. Nu is er de opvolger 'Displeasure', een plaat vol piano pop, R&B en soul-jazz uit de jaren '60 en '70 waarbij Sarah ook wat flirt met subtiele elektronica. Verwacht je aan rijkelijk georkestreerde songs met een vleugje Ennio Morricone, George Gershwin en James Newton Howard.

Corinne Bailey Rae

Na het uiteenvallen van haar band Helen, verruilde deze Britse vocaliste/gitariste indie-rock voor een meer jazzy/R&B stijl die het midden houdt tussen Alicia Keys en Norah Jones. Een goeie keuze, zo bleek. Haar eerste soloalbum in 2006, met de hitsingles 'Put Your Records On' en 'Like A Star', leverde haar twee grammy's op, waaronder die voor beste R&B performance.

Zonet bracht Bailey Rae haar derde album 'The Heart Speaks In Whispers' uit, waarmee ze bewijst dat ze nog niets van haar pluimen heeft verloren. Bailey Rae voegt aan dit album een verfrissende nieuwe vibe toe, dankzij bijdragen van o.a. Moses Sumney, KING en Esperanzah Spalding.

Live weet ze die vibe absoluut te bewaren en speelt haar warme soulstem een indrukwekkende hoofdrol.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: