Klaar voor een hete zomer? Vorige week kondigden we al aan dat Melanie De Biasio zal aantreden tijdens Moods!. Nu kunnen we ook de komst van deze kleppers bevestigen: Blaudzun, C.w. Stoneking, Balkan Beat Box, André Brasseur, Eduardo Guerrero Y Su Grupo Flamenco en Black Flower! Meer info en tickets via www.moodsbrugge.be

Blaudzun

Met Arnhemmer Johannes Sigmond heeft Nederland er sedert een aantal jaren een uitstekend exportproduct bij. Weg kaas en klompen, hier is Blaudzun! Met de albums 'Heavy Flowers' en 'Promises of No Man's Land' zette Johannes zich ook internationaal definitief op de kaart.

Ondertussen is er 'Jupiter', een 'drieluik-album' waarvan onderdeel 2 net uit kwam. Het werd een organisch én frivool album, met sporen van zowel krautrock, jaren '80 Bowie, Springsteen en intieme indie pop. Een album vol energieke nummers, sfeervolle, typerende Blaudzun-arrangementen en daar bovenop zijn kenmerkende stem. Kortom alle ingrediënten die ook doen snakken naar een concert van deze authentieke rasperformer.

Eduardo

Eduardo Guerrero kwam als zesjarige terecht in de dansschool van flamencodanseres Carmen Guerrero. Later ging hij in de leer bij Antonio Canales, Manolo Marin en Mario Maya en vatte hij een studie klassieke en hedendaagse dans aan. Z'n fabuleuze draaitechniek is uniek in de moderne flamenco. Z'n voetenwerk is tot op de millimeter nauwkeurig en zijn snelheid onnavolgbaar. In combinatie met z'n fascinerende armbewegingen maakt dit Eduardo tot één van de meest complete en esthetische jonge flamencodansers van deze tijd.

Guerrero brengt speciaal voor Moods! de productie 'Mosaico'. Hierin komen onder meer een aantal hoogtepunten uit z'n recente dansproducties, zoals 'Desplante', 'Warrior' en 'Return' aan bod.

C.W. Stoneking

C.W. Stoneking katapulteerde je met 'Jungle Blues' terug naar een tijd van vooroorlogse blues, zeepkisten en dolle zeemansliederen. Met een opvallende stem (die ons hardop aan Tom Waits doet denken), banjo, gitaar, koperblazers en een geheel unieke vertelstijl weet hij een heuse blues revival te ontketenen. C.W. Stoneking en zijn Primitive Horn Orchestra verwerken blues, ragtime, vaudeville, hillbilly, jazz en calypso tot een succulent feestmaal. Aanvallen!

André Brasseur

Hammondvirtuoos Brasseur beleeft op 77-jarige leeftijd een ongeziene comeback. De vroegere chouchou van o.a. James Brown en Claude François scoorde in de jaren zestig een wereldhit met 'Early Bird'. Een combi van swing en groovy funk vormen het waarmerk van deze keizer van de dansvloer. Z'n comeback leverde hem vorig jaar een resem uitverkochte zaalconcerten op en ook op Pukkelpop wist hij het publiek helemaal in te pakken. Nu dus ook op Moods! met een uitgebreide bezetting. Een gegarandeerd stomende set, die niemand onbewogen laat!

Balkan Beat Box

Dit scherp explosieve gezelschap schopte de wervelende Oost-Europese culturele revolutie in gang die het stof uit de New Yorkse underground deed waaien. Balkan Beat Box verzoenen Oost-Europese klanken met rebelse geluiden van industriële rock, punk en elektronica. Met flarden Arabische en Aziatische muziek en dubby hiphopgeluiden blazen ze een opwindend feestje uit hun longen en instrumenten. Een uiterst dansbaar én visueel circus dat drijft op spontaniteit en anarchie.

Black Flower

Met saxofonist/multi-instrumentalist Nathan Daems op kop zet Black Flower een eigen, originele sound neer. Een verrassende sound ook, die zich laat vatten in de combi van termen als 'melancholisch', 'sensueel' en 'exotisch'. De groep heeft een hoorbare fascinatie voor de meest uiteenlopende culturen en artiesten als o.a. Mulatu Astatke en Fela Kuti. Invloeden uit zowel jazz, funk, Ethiogroove, Afrobeat, blues en oosterse muziek worden ook live gekneed tot een broeierig én meeslepend geheel met een party feel.'Artifacts' is de opvolger van het in 2014 gelauwerde debuut 'Abyssinia Afterlife'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: