2BE zet het najaar naar goede gewoonte in met een vooravond vol Amerikaanse komedie. Na de reeksen The Middle om 19.10 en The Big Bang Theory om 19.40 start de zender op maandag 1 september 2014 met het gloednieuwe en met twee Golden Globe-bekroonde Brooklyn Nine- Nine om 20.10. Hierna volgen nieuwe gênante situaties in het tweede seizoen van En Toen Kwam ons Ma Binnen om 20.35. 2BE sluit de nieuwe maandagavond af met een dubbele portie spanning in het derde seizoen van de misdaadreeks Person of Interest om 21.05 en om 22.00.

Nieuw: Golden Globe-bekroonde Brooklyn Nine-nine met Andy Samberg

In het 99ste district van de New York Police Department in Brooklyn werkt de getalenteerde, maar zorgeloze rechercheur Jake Peralta, een rol voor Andy Samberg, Emmy Award- en Golden Globe-winnend acteur en dé ster uit Saturday Night Live. Peralta heeft er plezier in om naast het oplossen van misdaden ook danig wat af te lachen met zijn collega-rechercheurs Santiago (Melissa Fumero), Charles (Joe Lo Truglio) en Rosa (Stephanie Beatriz). Die tijd lijkt echter verstreken nu District 99 een nieuwe en uiterst strikte hoofdcommissaris krijgt: Ray Holt, een rol voor Emmy Award winnend en Golden Globe genomineerd acteur Andre Braugher. Het team zal het geweten hebben, en Peralta in het bijzonder. Hij heeft immers lak aan regels en neemt niets in het leven serieus, wat voor onvermijdelijke botsingen zorgt met zijn nieuwe baas.

Vanaf maandag 1 september kan de 2BE-kijker de belevenissen van Peralta en co dagelijks volgen in Brooklyn Nine-Nine om 20.10. Deze Amerikaanse komische politiereeks over een apart politieteam uit New York werd bekroond met twee Golden Globe Awards voor Best Television Series en voor Best Performance by an Actor in a Television Series voor de prestaties van Andy Samberg. De reeks is van de hand van Emmy Award-winnende producers Dan Goor en Michael Schur (gekend van Parks and Recreation en The Office).

Aflevering 1

Jake Peralta is een nonchalante rechercheur van het 99e district van de New York Police Department. Hij leidt een rustig leventje, heeft lak aan regels en tot voor kort was er niemand om Jake wat discipline bij te brengen. Maar de komst van de nieuwe hoofdcommissaris Ray Holt brengt daar verandering in. Holt wil namelijk dat zijn team alles volgens het boekje doet en zich ontwikkelt tot de beste eenheid van Brooklyn. Hoewel Jake een pro is in zijn vak en goed samenwerkt met zijn partner Amy Santiago en de andere teamleden, komt hij tot Holts grote spijt allesbehalve professioneel over...

Nieuw seizoen En Toen Kwam Ons Ma Binnen

Doodgewone mensen, die zich in doodgewone omstandigheden onsterfelijk belachelijk maken. Gênante situaties maken we nu eenmaal allemaal mee. Op het moment zelf zijn ze buitengewoon pijnlijk, maar achteraf zorgen ze geregeld voor straffe verhalen. Het zijn die verhalen – gebaseerd op waargebeurde situaties – die En Toen Kwam Ons Ma Binnen ook in het tweede seizoen naar boven wil brengen.

Het tweede seizoen kan rekenen op een collectief van dertien acteurs en actrices, waarvan twee nieuwkomers: Silke Becu en Stijn Steyaert. Verder tekenen Tom Audenaert, Kevin Bellemans, Mungu Cornelis, Griet Dobbelaere, Maarten Goffin, Sofie Palmers, Victor Peeters, Katrien Pierlet, Hans Van Cauwenberghe, Anik Vandercruyssen en Chris van Espen opnieuw present.

Een bowlingbal die per ongeluk in een kinderkoets belandt, een vader die per ongeluk het konijn van zijn dochtertje doet verdwijnen of een kameel die een gsm inslikt, het kan allemaal in dit nieuwe seizoen.

En Toen Kwam Ons Ma Binnen steekt de landsgrenzen over

Het eerste seizoen van En Toen Kwam Ons Ma Binnen werd vorig jaar met succes gelanceerd bij 2BE: de reeks noteerde gemiddeld 324.000 kijkers op maandag (live+6) en 20% marktaandeel (VVA 18-44). De wereld van gênante situaties in sketchvorm bekoort ook het buitenland: nadat SBS Broadcasting (SBS6) in Nederland ondertussen – met groot succes – het eerste integrale seizoen uitgezonden onder de titel ‘Komt een Belg bij de Dokter’ en de ARD Group in Duitsland binnenkort de Vlaamse versie gedubd gaat uitzenden, heeft de Franse televisiezender D8 bevestigd dat ook zij de integrale Vlaamse versie gedubd gaan uitzenden. Ook het Amerikaanse Halfire Entertainment toont interesse en heeft een optie genomen op het format.

Erik Gordts, Creatief Directeur Dedsit: “De interesse vanuit het buitenland is natuurlijk leuk nieuws voor ons: het is duidelijk dat de gêne en hoe je met zo’n situaties omgaat universele thema’s zijn. Op de redactie bleven ondertussen nieuwe gênante situaties binnenstromen, dus een nieuw seizoen kon niet uitblijven. In dit seizoen ligt de focus meer op nieuwe locaties en omgevingen: gênante toestanden op het vliegtuig, je onsterfelijk belachelijk maken op het containerpark, voor een klas met kinderen of in een ziekenhuis. Te gênant om waar te zijn? Ik kan je verzekeren: dat bestaat niet!”

Aflevering 1 op maandag 1 september 2014

In de eerste aflevering passeren er heel wat gênante situaties de revue, wat een greep uit de sketches alvast aantoont. Heb je je bijvoorbeeld ooit al eens afgevraagd waarom je nooit slapende vrienden met alcoholstift mag voltekenen, waarom je beter geen paardenmelk drinkt of wat ET en kauwgom met elkaar gemeen hebben? In deze aflevering wordt ook duidelijk waarom joggers hun behoefte beter niet in de bossen doen, waarom je beter geen Duitse porno kijkt op de trein en wat Sean Dhondt meemaakt als hij drugs over de grens wil smokkelen.

Derde seizoen Van Person Of Interest de machine ontmaskerd

Vanaf maandag 1 september 2014 start 2BE om 21.05 met het inmiddels derde seizoen van de Amerikaanse misdaadreeks Person of Interest, dat op zijn minst even spannend belooft te worden als de vorige twee. Computertechneut Harold Finch (Michael Emerson) en ex FBI-agent John Reese (Jim Caviezel) trachten nog steeds potentiële criminelen te vatten nog voor ze een misdaad kunnen begaan en het duo laat zich hierbij nog steeds leiden door de Machine. In de loop van de vorige seizoenen is de kijker meer te weten gekomen over het verhaal achter de hoofdpersonages Reese, Finch, Carter (Taraji P. Henson) en Fusco (Kevin Chapman).

Voortaan krijgen deze vier detectives de hulp van ex-politieagente Sam Shaw (Sarah Shahi) en die hulp komt niets te vroeg. Steeds meer mensen hebben immers weet van het bestaan van de Machine en dat maakt het er niet makkelijker op voor ontwikkelaar Finch. Zijn vrouwelijke tegenpool, de gevaarlijke cybercrimineel Root (Amy Acker), heeft haar zinnen gezet op het ‘bevrijden’ van zijn hoogtechnologisch uitvinding. Hoe dit afloopt, wordt aan een tempo van twee afleveringen per maandagavond duidelijk. Vanaf maandag 1 september zendt 2BE dus dubbelafleveringen uit van de reeks van Emmy Award- winnend producer J.J. Abrams, telkens om 21.05 en om 22.00.

Aflevering 1

Door de aanslepende zoektocht naar de Machine door verscheidene partijen, heeft die zich op mysterieuze wijze laten verplaatsen naar een onbekende locatie. Zonder medeweten van Reese en Finch staat het technologische wonder echter niet alleen in contact met hen, maar ook met Root. Deze gevaarlijke cybercrimineel die in een asiel leeft, heeft een verregaande fascinatie voor de Machine en wil het zo snel mogelijk bevrijden van alle controle en taken waarvoor Finch het gebruikt. Hoewel ze zich voortdurend zorgen maken over de almaar groeiende intelligentie en zelfbewustzijn van de Machine, blijven Reese en Finch hun goede daden op illegale manieren toch verder zetten. Gelukkig kunnen ze hierbij voortaan rekenen op Sam Shaw, een uiterst gewelddadige ex-politieagente die volgens de overheden niet meer leeft. Carter is intussen nog steeds bezig met haar persoonlijke kruistocht om het criminele HR uit te roeien, iets wat gevolgen heeft voor Fusco die er een duister verleden heeft...

Nieuwe maandagavond bij 2BE vanaf Maandag 1 september 2014​

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: