Zondag 5 oktober verschijnt het derde album van de Eindhovense band Tigre Blanco. Het album getiteld ‘Light Up The Fire’ wordt die dag gepresenteerd in het Parktheater met een speciale show onder de noemer ‘het Tijgersnest’. De band is zelf verantwoordelijk voor de productie van de plaat, van opnames tot eindmix. Het artwork is verzorgd door Wytse Sterk, die eerder albumcovers ontwierp voor onder andere Triggerfinger. Het album wordt net als eerdere releases van Tigre Blanco uitgebracht op het Bredase label Outlaws in Charge. Vanaf 22 september is ‘Light Up The Fire’ digitaal verkrijgbaar, het fysieke album wordt op zondag 5 oktober officieel gepresenteerd. De speciale show in het Parktheater vangt aan om 15.00 u, tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,-.

Tigre Blanco maakt akoestische, filmische muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van Tarantino: duistere gypsy soul met een rauwe twist, gemaakt door muzikanten uit de Eindhovense rock scene en reggaeband Beef. In 2011 verscheen het debuut-album ‘Casino’, in juni van dit jaar presenteerde de band de live-cd/dvd ‘Tigre Blanco Live’, opgenomen in het Bergeijkse theater De Kattendans.

En ondanks dat ‘Light Up The Fire’ het derde album van Tigre Blanco is, voelt het voor frontman Quintijn Lohman als debuut. Lohman: “Het is de eerste plaat in deze bezetting. De muziek voor het album is ook echt volledig in de band ontstaan. Het songmateriaal is deels in het afgelopen jaar geschreven en deels tijdens jams in de Ardennen, waar we de plaat begin dit jaar hebben opgenomen.”

Tigre Blanco bestaat naast Lohman (vocalen/akoestische gitaar) uit Katrien van de Camp (vocalen), Martijn Maas (bas), Hansz Deijnen (percussie) en Twan van Gerven (gitaar).

In de drie jaar die zijn verstreken sinds de oprichting in 2011 heeft Tigre Blanco al een aansprekend cv opgebouwd. Zo tourde het gezelschap in 2011 door het zuiden van Spanje en speelde het in 2012 samen met onder andere Peter Faber, Bertus Borgers en Theo Maassen en zeven voormalig dak- en thuislozen voor een uitverkocht Parktheater twee keer de voorstelling ‘Straatmonologen’. In september 2013 waren ze in het Parktheater acht dagen lang onderdeel van begeleidingsband ‘the Screaming Margaritas’ tijdens het spiegeltentprogramma Fest Bizarre, als onderdeel van het Best of the Fest international theatre festival waarin ze samenwerkten met diverse internationale circusartiesten.

Tigre Blanco was verder onder andere te zien tijdens de première-feesten van ‘Spiksplinter’ van cabaretier Hans Teeuwen en van de film ‘Doodslag’ met Theo Maassen. Ook heeft de band reeds vele zomerfestivals aangedaan, waaronder de Parade en Festival Boulevard en recent op Oerol als onderdeel van de autonome programmering van de Vijfpoort.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tigre Blanco
Datum: 
Zondag 5 oktober 2014
Locatie: 
Parktheater, Eindhoven
Meer over