Album in de winkel op 4 augustus - bij onze Noorderburen werd het alvast laaiend enthousiast onthaald

Zeven jaar na zijn debuutalbum ‘Tussen Licht En Lucht’ is de goedlachse rapper terug met een persoonlijk, uitgesproken en bijzonder rijk album. Bij zulk een release hoort natuurlijk ook een goed feest. Daarom speelt Typhoon op 1 augustus mét volledige band gratis in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne.

​Lovende Reacties

De reacties op Lobi Da Basi in zijn eigen land zijn werkelijk overweldigend. Lobi Da Basi kwam binnen op #8 in de album top 100 in Nederland en staat al drie weken in de top 10 van iTunes.

  • ‘Lobi Da Basi is in alle opzichten geslaagd en dreigt een klassieker te worden’ ***** - VK
  • ‘Een voortreffelijke plaat die overloopt van de passie’ ****½ - Nu.nl
  • 'Typhoon is terug, zoveel is duidelijk’ - 3voor12 - Album van de Week
  • ‘Een plaat die de hoge verwachtingen weet in te lossen’ - ****½ - State Magazine
  • ‘Als je deze zomer één concertje bezoekt, laat het er dan eentje van Typhoon zijn’ - ***** - Veronica Magazine
  • Een parel in de Nederlandse muziek en de hiphop’ - Oor
  • ‘Typhoon heeft met Lobi Da Basi een instant klassieker afgeleverd’ - Perfects.nl
  • ‘Een ijzersterke excercitie’ - Kindamuzik

Lobi Da Basi

Liefde is de Baas, dat betekent de titel van het nieuwe album van Typhoon. De 29-jarige Glenn de Randamie gaat niet over één nacht ijs als het om zijn muziek gaat. ''Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon''. Lobi Da Basi is het resultaat van die persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door onder meer Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

Typhoon - Lobi Da Basi nu al te beluisteren/aan te schaffen via de digitale platformen

Gastbijdragen op het album komen onder meer van mede-Zwollenaren Sticks en Rico (voorheen Opgezwolle), van zangers André Manuel, trompettist Jan Wessels, saxofonist Benjamin Herman en Typhoon’s broer Blaxtar. Single ‘Hemel Valt’ heeft sinds kort ook een prachtige videoclip door regisseur Florian Vermeulen. Typhoon speelde deze zomer met zijn band al op festivals North Sea Jazz en Pitch. Lowlands, Appelsap en festival Into the Great Wide Open staan nog op het programma.

Typhoon begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solo debuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziek awards, het ware succes lag echter in de shows. Door alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open, werd Typhoon een begrip.

Samenwerkingen met New Cool Collective, de Fakkelbrigade, en vele anderen hielden Typhoon al die jaren in de spotlight, met als hoogtepunt zijn door twee miljoen Nederlanders bekeken optreden voor de Nederlandse Koning Willem Alexander, Maxima en het voltallige kabinet. De track 'Van De Regen Naar De Zon' die Typhoon tijdens deze uitzending voor het eerst deed was volgens vele het 'ware' Koningslied en mocht natuurlijk niet ontbreken op het album Lobi Da Basi.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Typhoon
Datum: 
1 Augustus 2014
Locatie: 
Rivierenhof Openluchttheater

Reservatie:

Meer over