De Napoleon Games Cup nadert zijn ontknoping. Op zondag 1 oktober koersen de renners tussen La Louvière en Doornik in de voorlaatste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium: de Eurométropole Tour. Kan Oliver Naesen revanche nemen na de tumultueuze spurt van vorig jaar? Wielerfans kunnen alles live volgen vanaf 15.20 bij VTM, op vtmnieuws.be en via de VTM NIEUWS-app.

De renners rijden 185 kilometer door de Henegouwse straten met tijdens de zes plaatselijke rondes een beklimming van de Col de la Croix Jubaru. De Eurométropole Tour is momenteel de enige Waalse koers buiten categorie. Vorig jaar won Dylan Groenewegen al dan niet terecht na een spannende sprint waarin hij Oliver Naesen leek te hinderen. Toppers als André Greipel en Marcel Kittel hopen alvast op een nieuwe sprint. De volledige top vijf van het Napoleon Games Cup-klassement verschijnt aan de start. Kenny Dehaes is momenteel leider met 54 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Jasper De Buyst (49 punten). Ook Timothy Dupont (40 punten) en Guillaume Van Keirsbulck (39 punten) maken nog een kans op de eindzege.

Merijn Casteleyn en co-commentator Kevin De Weert brengen live verslag uit van de wedstrijd. Tom Coninx doet samen met Johan Museeuw de voor- en nabeschouwing. Jan Suykens neemt interviews af naast het parcours.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: