Nabil Mallat en Lynn Van Royen spelen de hoofdrollen in “Cool Abdoul”, het langspeeldebuut van regisseur Jonas Baeckeland, dat hij samen schreef met Fikry El Azzouzi en Wouter Van Haver. Potemkino, die eerder o.a. ‘Welp’ maakte, staat in voor de productie. Nabil en Lynn zullen zich de komende maanden verder voorbereiden op hun rollen. Zeker voor Nabil volgt een intensieve periode waarin hij een grote fysieke transformatie zal doormaken. Voor de rol van Ismail zal hij namelijk niet alleen fysiek als bokskampioen moeten overtuigen, maar ook in zijn houding en lichaamstaal een echte bokser worden.

Cool Abdoul is geïnspireerd op het leven van de Gentse bokser Ismail Abdoul, die ook betrokken is bij het project. Het wordt een universele boksfilm over de rise and fall van het hoofdpersonage. Een spannend character driven verhaal waarin zijn boksdroom samenloopt met de neerwaartse spiraal van drugshandel. Een verhaal ook over identiteit, over liefde, over tegen de stroom ingaan en een weg vinden.

Nabil Mallat brak bij het grote publiek door met zijn hoofdrol in Image (2014), de eerste langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Momenteel is hij ook te zien in hun derde film Patser. In het najaar van 2018 wordt Rafaël verwacht, een liefdesdrama met Nabil in de hoofdrol.

Lynn Van Royen is bij het grote publiek vooral bekend als Kato uit de internationaal geprezen topreeks Beau Séjour en is het komende jaar te zien in prestigieuze reeksen als The Team (seizoen 2) en De Dag(Telenet, Vier).

Synopsis
Ismail Abdoul, een getalenteerde jonge bokser, haalt de top en vindt de liefde bij Sylvie. Maar hij klimt ook op als portier en controleert samen met zijn mannen steeds meer deuren, inclusief de drugshandel erachter. Hij wordt de nieuwe sensatie, een levende legende in en buiten de ring. Verblind door zijn succes raakt hij geleidelijk aan verstrikt in een web van zijn eigen leugens en gewelddadige acties. De steeds groter wordende druk van de politie slaat een kloof tussen hem en iedereen om wie hij geeft, ook Sylvie. Hij zal het ultieme gevecht moeten aangaan: dat met zichzelf.

Productiehuis Potemkino, onder andere bekend van Welp (Jonas Govaerts), focust op verhalen met een uitgesproken identiteit en een zekere edge. Potemkino heeft ook een sterke internationale reputatie dankzij ambitieuze en innovatieve projecten zoals de Emmy-genomineerde televisiereeks The Spiral(Hans Herbots) en de sci-fi langspeelfilm Iron Sky – The Coming Race (Timo Vuorensola), maar ook dankzij de co-productie van prestigieuze films geregisseerd door onder andere Peter Greenaway, Bille August en Terence Davies, met acteurs als Hilary Swank, Helena Bonham Carter, Ron Perlman en Cynthia Nixon.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: