Het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft groen licht gegeven aan VIER en productiehuis Lunanime om een nieuwe fictiereeks te ontwikkelen: ‘Grond’. De serie gaat over twee broers uit Vilvoorde die met een geniaal idee de begrafeniswereld op hun kop zetten.

De nieuwe 8-delige serie wordt ontwikkeld naar een idee van Zouzou Ben Chikha, en wordt geschreven door Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Zouzou Ben Chikha. Wannes Cappelle en Dries Heyneman waren ook al co-scenarist bij de populaire tv-serie ‘Bevergem’.

Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is de hoofdproducent en heeft de ambitie om de VIER-serie als een internationale co-productie te financieren én te produceren. Zowel Nederland, Duitsland en Noorwegen hebben hun belangstelling reeds geuit.

‘Grond’ krijgt nu scenariosteun van het Mediafonds. De opnames zijn gepland in 2019, na het afronden van de financiering met verschillende partners zal de serie ten vroegste in 2020 op VIER te zien zijn.

Intussen werkt Jan Eelen voor VIER aan een tweede reeks van ‘Callboys’ (FB0/Woestijnvis). Productiehuis Marmelade draait momenteel voor VIER een tweede seizoen rond de vrouwengevangenis ‘Gent-West’, die begin volgend jaar op VIER voor het eerst te zien is. Jonas Geirnaert en Julie Mahieu werken vandaag hun gloednieuwe reeks De Dag (FBO/Woestijnvis) af.
Programmadirecteur Annick Bongers is erg opgetogen met de scenariosteun voor ‘Grond’. ‘Deze serie past perfect in de langetermijnstrategie van VIER: dit is fictie die het verschil maakt. Zoals Callboys verraste, en dat ook in een tweede seizoen zal doen. Terwijl De Dag een compleet nieuwe vertelstijl brengt, en een studioreeks als Gent-West minstens twee seizoenen lang op VIER voor een gevarieerd maar vooral confronterend kwalitatief fictie-aanbod zorgt. Met de keuze voor vier heel erg verschillende hedendaagse fictiereeksen zal VIER de komende jaren zich nog meer uitgesproken profileren middenin een Vlaamse samenleving die gevarieerder is dan ooit.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over