Patrick Lindner, Monique en Dorfrocker zijn van de partij

Al sinds 1984 kijken er wekelijks vele duizenden landgenoten – via de Duitse omroep ARD – op zaterdagavond naar het populaire muziekprogramma ‘Musikantenstadl’. Gastheer Andy Borg ontvangt in zijn populaire tv-show de grootste sterren van de schlager- en volksmuziek. Er is goed nieuws voor de vele Belgische fans, want op zondag 8 maart 2015 kunnen ze ‘Musikantenstadl Live’ voor het eerst in eigen land meemaken. Samen met het bekende ‘Otti Bauer orkest’ én het Duitse showballet uit Berlijn, zal Andy Borg er een unieke middag van maken in de Oktoberhallen in Wieze. In zijn kielzog brengt Borg ook de gelauwerde Zwitserse volkszangeres Monique mee, de gerenommeerde Patrick Lindner én de jonge partyband Dorfrocker. In de loop van de komende weken zullen er nog namen toegevoegd worden aan de gastenlijst. Tickets voor ‘Musikantenstadl Live’ kunnen besteld worden via http://www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (max 0,30/min).

De Oostenrijkse televisie (ORF) had nooit durven vermoeden dat het gelegenheidsprogramma Musikantenstadl zo’n groot internationaal succes zou worden. Op 5 maart 1981 was er de allereerste uitzending van het muziekprogramma, dat vooral de focus legde op de populaire volksmuziek. Wat aanvankelijk bedoeld was als éénmalig programma, groeide per direct uit tot een kijkcijferkanon. De ORF besliste haast onmiddellijk om ermee door te gaan en toen de Duitse televisie (ARD) drie jaar later besloot om het programma ook integraal uit te zenden, was het hek helemaal van de dam. Ondertussen zitten elke zaterdagavond in Duitsland, Oostenrijk, Zwiterland (SRG ging in 1984 van start met uitzenden) én België duizenden mensen voor hun tv toestel gekluisterd om te genieten van Musikantenstadl met gastheer Andy Borg, die als presentator overnam van Karl Moik in 2006.

Oktoberhallen

In navolging van het populaire programma, is er sinds enkele jaren ook ‘Musikantenstadl Live’, wat is opgezet als een unieke muzikale livebeleving van het bekende tv-programma. De bekende Stadl-Bühne wordt op het podium nagebouwd en het publiek kan in de perfecte, typerende Musikantenstadl atmosfeer (typisch Oostenrijks, maar heel herkenbaar) maximaal genieten. “We hebben voor de Oktoberhallen in Wieze gekozen omdat dit dé perfecte locatie is. In de zaal kunnen er voldoende comfortabele tafels en stoelen geplaatst worden, die ervoor zorgen dat de authentieke sfeer uit het programma wordt nagebootst. Bovendien hebben we ook gekozen voor een zondagmiddagvoorstelling om 15u00, wat door het publiek nu al enorm geapprecieerd wordt,” klinkt het bij de concertorganisatoren.

Andy Borg

Voor Musikantenstadl presentator en gastheer Andy Borg breken er heel drukke tijden aan, want van januari tot maart trekt hij erop uit met ‘Musikantenstadl Live’.Als we op tour gaan, dan brengen we het beste van het beste mee uit ons programma. We trakteren ons publiek meer dan twee uur op een plejade van topartiesten, die allen begeleid worden door het bekende ‘Otti Bauer Orkest’ én door het Berlijns showballet,zegt Borg enthousiast. Uiteraard zal de grootmeester zelf ook enkele van z’n grootste hits zingen, waaronder de evergreen ‘Adios Amor’ waarmee Borg in 1982 in één klap wereldberoemd werd.

Gevarieerde mix

Het succes van ‘Musikantenstadl Live’ is dat - net als bij het tv-programma - alle muzikale registers worden opengetrokken waardoor er een muzikaal gevarieerde mix ontstaat. Eén van die grote namen uit de schlager- en volksmuziek is Patrick Lindner. Sinds hij doorbrak in 1989 met een tweede plaats in de Grand Prix der Volksmuziek, combineert hij z’n muzikale activiteiten met tv-presentaties (o.a. ‘Patrick Lindner Show op ZDF) én acteerwerk (‘Das Traumshiff’, ‘Soko Special’). Het muzikale succes van Lindner werd compleet toen hij in 1997 gebruik maakte van moderne muziekklanken die een verrijking waren voor z’n volks-populaire liedjes.

Al van kindsbeen af wist de Zwitserse Monique Hürner dat haar bestemming de showbizz zou worden. Op jonge leeftijd bespeelde ze al vlot het accordeon en toonde ze haar kunsten op het keyboard. Wat zich ook ontwikkelde, was haar prachtig stemgeluid. Op twintigjarige leeftijd nam ze deel aan de Grand Prix der Volksmuziek (1997), wat haar een mooi platencontract opleverde. In 1999 bracht ze de schlagerhit ‘Einmal so, einmal so’ uit en dat was het begin van een succesvolle carrière als schlagerzangeres. De albums ‘Mein ganzes Glück’ en ‘Ich bin die glücklichste Frau’ deden het bijzonder goed. De gelukkige, ravissante blondine is op haar best wanneer ze op het podium haar mooiste liedjes mag zingen.

Party-schlager

Jong, onstuimig, maar gigantisch populair. Je zou hen kunnen omschrijven als de One Direction van de schlager- en volksmuziek wanneer we het hebben over Dorfrocker. Het muzikale collectief bestaat uit de drie broers: Tobias, Markus en Philipp Thomann. Zij zijn dé absolute Duitse sterren van de party-schlager, een genre waarin er heel wat country-, pop- en rockinvloeden verweven zitten. In 2005 sloegen de drie broers de handen in elkaar. “Geen tijd voor verveling. Humor is een must”, een gedachte die Dorfrocker nog steeds uitademt. Met een fanclub in Amerika en mega succes in zowat alle Duitstalige landen, is Dorfrocker een absolute topband die jong en oud weet te bedienen.

‘Muzikantenstadl Live’ met Andy Borg, het ‘Otti Bauer Orkest’, het Berlijnse showballet, Patrick Lindner Monique, Dorfrocker e.v.a op zondag 8 maart 2015 om 15u00 in de Oktoberhallen in Wieze. Tickets €69, €59, €49 (exclusief reservatie) via http://www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Muzikantenstadl Live
Datum: 
zondag 8 maart 2015 om 15u00
Locatie: 
Oktoberhallen, Wieze

Reservatie:

Meer over