Peter Minnebo

Music Hall deed afgelopen dinsdag met trots zijn schatkoffer open, waarin internationale toptitels voor de hele familie, sprankelende sprookjes, moderne en klassieke dans en hartverscheurende drama’s in onsterfelijke opera’s. Music Hall haalt het allemaal in huis, in een gevarieerd programma vol grote namen.

“Onze ambitie is 3 grote titels neer te zetten in 2016, daarbij steeds een breed publiek willen bereiken met kwaliteit hoog in het vaandel”, aldus Geert Allaert. “En dit allemaal op een locatie als de stadsschouwburg, dat door velen als uniek beschouwd wordt, ook omwille van de akoestiek.”

November 2015 is de operamaand bij uitstek met La Traviata(1853), Carmen(1875),La Bohème(1894) en Madama Butterfly(1904). De balletliefhebber vindt zeker zijn gading in De Notenkraker, Doornroosje en Het Zwanenmeer. Ook Giselle mag gerust in één adem genoemd worden met deze klassiekers, een ballet uit 1841 van de Franse componist Adolphe Adam.

In december 2015 start Isabelle Beernaert met haar nieuwe ontroerende dansvoorstelling ‘Under My Skin’, waarin ze zonder schroom haar emoties bloot legt. In alle openheid toont ze de passie en hartstocht die bij die ongebreidelde stroom van gevoelens komen kijken.

Uitsmijter van het balletgebeuren wordt ongetwijfeld IX Symfonie Beethoven – Béjart. Een intense ervaring, dankzij het gecombineerde genie van de laatstgenoemden. Vijftig dansers brengen de onvergetelijke balletversie,waaronder een origineel gezelschap Béjart uit Lausanne.

Ook de kinderen blijven niet in de kou staan in de koude decembermaand, met de Sinterklaas theatershow, waarbij de Zuiderkroon wordt ingepalmd door Sinterklaas en zijn hulppieten. Suske en Wiske vieren dit jaar hun 70 ste verjaardag, en zijn in 2016 te bewonderen in de familiemusical De Circusbaron. “Maar ik ben vandaag hier de grote held, Suske en Wiske zitten immers op school”, zei Lambik fier op de persvoorstelling.

Specialiteit van het huis blijft nog altijd het musicalgebeuren. Sneeuwwitje, is een prachtige ,interactieve familievoorstelling en sprookjesmusical. De bekendste musicals maken de cirkel rond binnen het Music Hall programma: Beauty & The Beast, Grease en Piaf.

Niemand minder dan Els De Schepper zal de glansrol van Edith Piaf vertolken in dit prachtige eerbetoon aan de ‘straatmus’. Piaf geeft Els De Schepper voluit de gelegenheid om het publiek te begeesteren met haar grote acteer- en zangtalent, in een doordringende rol die haar op het lijf geschreven is. “Een dolenthoesiast team, dat er volledig wil voor gaan” voegt Els er nog aan toe.

Alle info: www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over