LGBTQ-festival Pinx en lingerielabel La Fille d’O bundelen de krachten voor een awarenesscampagne rond genderfluïditeit! Nu donderdag gaan de kleren uit bij Sphinx Cinema. Murielle Scherre (de vrouw achter het lingeriemerk La Fille d’O) fotografeert dan een hele dag m/v/x in hun undies.

Pinx is al 6 jaar hét holebifilmfestival van Gent en omstreken. Het festival probeert met een open geest naar de wereld te kijken en hokjesdenken te vermijden. Bij La Fille d’O zijn er wél hokjes! Pashokjes. Met flinterdun gordijntje wordt het ene hokje van het andere gescheiden. Zijn we anders? Jazeker! Mag elk zijn plekje opeisen? Bien sur! Mogen we via een gemeenschappelijke spiegel gluren naar elkaar? Elkaar bewonderen in het anders-zijn? Omdat het zo schoon is? Omdat het verdorie sexy is! Yessss!

Uit onderzoek blijkt dat er in Vlaanderen nog erg traditioneel gedacht wordt over man-vrouwverhoudingen en dat holebi’s minder geaccepteerd worden dan we zouden willen. Een verbazingwekkend besef.

Maar door de blik van een ander, kan ook iemands visie scherp gesteld worden. Door openheid te promoten, groeit de tolerantie. Vanuit dat geloof zet Murielle Scherre mooie mensen van diverse pluimage voor de lens. In de cinema. We reiken een plek aan waar je vrij kan zijn; waar je je eigen identiteit kan vormen, los van seksuele voorkeur, gender of maatschappelijke conventies.

Join us!

  • WANNEER? donderdag 25/01 (10:00 – 19:00)
  • WAAR? Sphinx Cinema, Sint-Michielshelling 3 – 9000 Gent
  • WIE? #malemodels #wanted femalemodels #wanted #rolemodels #wanted

> Inschrijven (met korte intro en basic pic) via annika@lafilledo.be uiterlijk op dinsdag 23/01

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over