Monophonics uit San Francisco staat garant voor aanstekelijke, psychedelische funky soul die doet denken aan het beste van Curtis Mayfield, Sly Stone, George Clinton en de gehele Stax-catalogus. In 2005 gestart als een instrumentaal vijftal verwerkt de band steeds meer invloeden uit de meer filmische soul, zware funk, 60's rock en spaghetti westerns en sinds een aantal jaren hebben ze met Kelly Finnigan een zeer enigmatische en bevlogen zanger in de rangen.

Het is tijdens concerten zo goed als onbegonnen werk om niet helemaal opgezogen te worden in de wonderlijke muzikale trip die de Monophonics steevast serveren. Zo ook tijdens hun passage in de Trix Bar in 2012, waarbij stilstaan geen optie was en achteraf iedereen zichzelf als fan voor het leven uitriep. Was het album 'In Your Brain' in 2012 al een voltreffer, voor het midden april te verschijnen ‘Sound Of Sinning’ verwachten we niets minder. Zeker afgaand op de twee tracks die hiervan al prijsgegeven zijn: ‘Promises’ en ‘Strange Love’. Moet het nog gezegd worden dat wij zware fans zijn van deze band? We zijn bovendien niet alleen:

"One of the best live soul bands I have ever seen!" – Al Bell (Record producer, songwriter, executive, and co-owner of legendary Stax Records)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Monophonics
Datum: 
Zondag 14 juni 2015
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over