Consternatie alom wanneer de spiegel antwoordt dat de koningin niet langer de mooiste is, maar wel haar stiefdochter Sneeuwwitje. Wat begon als een sprookje van de gebroeders Grimm, groeide uit tot één van de bekendste verhalen in de literaire geschiedenis. In 2012 vond Amerika het hoog tijd voor de verfilming van het wereldbekende sprookje met de fantasiefilm Mirror Mirror.

Oscarwinnares Julia Roberts was de ideale boze stiefmoeder en de Britse actrice Lily Collins dook in de melkwitte huid van Sneeuwwitje, felbegeerd door prins Alcott (gespeeld door Armie Hammer, bekend van The Social Network en The Lone Ranger).

Mirror Mirror staat naast een fantastische cast, wondermooie locaties en een flinke dosis humor ook garant voor prachtige kostuums. Vorig jaar ging de film dan ook aan de haal met de Costume Designers Guild Award en miste nipt de Oscar voor Best Achievement in Costume Design.

Het verhaal

De kwaadaardige tovenares Clementianna schopt het tot koningin en voelt zich in het kasteel helemaal in haar nopjes. Als de koning sterft, richt zijn weduwe haar pijlen op prins Alcott. Wanneer de schoonheid van Sneeuwwitje echter de prins weet te bekoren, verbant de koningin haar naar het bos, waar een vraatzuchtig beest hongerig op haar wacht. Sneeuwwitje wordt gered door een groep kleine struikrovers - de 7 dwergen - en groeit uit tot een ontembare jonge vrouw die zich voorneemt al wat haar ontnomen is, terug te krijgen. Met de hulp van haar nieuwe kompanen bindt ze de strijd aan met de verraderlijke koningin.

Mirror mirror on the wall vanavond om 20.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: