Met deze laatste namen is de affiche van het betalende gedeelte voor de 41e editie van Leffingeleuren volledig. Tickets zijn nu ook te koop via Fnac en in de lokale voorverkooppunten! Volgende week maken we de namen voor het gratis gedeelte op de markt bekend: de DJ’s en animatie-acts, deelnemers Busker Street, ...

Millionaire

Met MILLIONAIRE voegen we nog een gedroomde headliner toe aan onze vrijdag. De band van Tim Vanhamel liet zomaar elf jaar op zich wachten, maar kwam dan schijnbaar uit het niets met een absolute topplaat op de proppen.

Live bewijzen ze al heel de zomer hun internationale klasse!

Tin Fingers

TIN FINGERS is al jaren een hechte indiepopband uit Antwerpen die deze zomer debuteert met hun ‚No Hero EP’ (WasteMyRecords).

De voorbije jaren experimenteerden ze volop met sounds variërend tussen garage, folk en indie maar op hun debuut overheerst een vintage synthsound. Het doet wat denken aan Mac Demarco, Connan Mockasin, Porches of Foxygen.

Mind Rays

Het Gentse MIND RAYS speelt een mix van rauwe punk, garage rock, noise en psychedelica.

Na een paar splitsingles en cassettes debuteerden ze dit voorjaar met een op fel gejuich onthaalde LP op het Zweedse label PNKSLM Recordings.

In Een Discotheek

Eén van de prijzen voor de winnaar van de TAZ-muziekwedstrijd was een concert op Leffingeleuren. Bij deze dus: In een Discotheek, de vijfkoppige indie-elektroband rond songwriter en performer Maya Mertens.

Haar rauwe Nederlandstalige teksten schommelen voortdurend tussen weemoed en een energieke ode aan de imperfectie. In Een Discotheek, rauw en catchy as hell!

Ons

ONS is vitaler dan ooit, met een plek op het TAZ-concoursafgelopen zomer en plannen voor hun eerste album, 'Ons Plaat'. De stemmen van Joris Vergaert en Joppe Tanghe smelten naadloos samen tot een unieke sound met invloeden van pop, blues en reggae.

Kings of Convenience meets The Everly Brothers meets Simon & Gartfunkel.

Shore Shot

SHORE SHOT is het Oostendse collectief dat staat voor een magische mix van hiphop, soul, funk en jazz. Een absolute must voor de fans van The Roots, Jill Scott, D’Angelo en Oddisee.

Dreun

DREUN is een muzikaal project van Tordale, begeleiders samen met hun bewoners. Enkele maanden terug werd een werkgroep muziek opgericht, het resultaat is uiterst ritmisch en bezwerend.

Ze stonden dit jaar ook op de affiche van Rock Zerkegem.

Programma en tickets: www.leffingeleurenfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: