Rudeboy's (Urban Dance Squad) nieuwe band 'Battles of 1977' in Baroeg 25 April

De Nijmeegse psycho-punkrockers van Automatic Sam treden vrijdag 25 april op in Baroeg te Rotterdam. Ze spelen in het voorprogramma van de Rudeboy’s nieuwe band, The Battles of 1977.

We schrijven 1977, het jaar dat de punk definitief in Engeland losbrak en als een vloedgolf Nederland overstroomde. Hier begint het muzikale verhaal van Rudeboy. Samen met producer/gitarist Frans van Essen (ex-Silkstone) keert hij  terug naar deze punkrockroots met het nieuwe Battles of 1977. Op 16 november verscheen het debuutalbum To All our Cohorts via Lighttown Fidelity Records. Op deze plaat schreeuwt, rapt en zingt Rudeboy met eenzelfde furie als ten tijde van Urban Dance Squad. 

Automatic Sam

Het Achterhoekse rockkwartet Automatic Sam lanceerde in augustus vorig jaar zijn tweede langspeler Sonic Whip. Het album werd door alle Nederlandse muziekmedia bejubeld om zijn originaliteit, rauwheid en spanning en werd door meerdere critici zelfs tot ‘Beste plaat van het jaar’ uitgeroepen. Voordat Sonic Whip werd opgenomen, wisselde de band van ritmesectie en brak met zijn platenmaatschappij om voortaan zelfstandig door het leven te gaan. Live speelt Automatic Sam de nummers anders dan op cd, wat extra dynamiek aan de show geeft. Liefhebbers van stevige rock zijn 25 april in Baroeg!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Battles of 1977
Datum: 
25 april 2014
Locatie: 
Baroeg

Reservatie:

Meer over