Visbar STORM won de wildcard en blijft al zeker open tot dinsdag 20 mei 2014. Voor de andere vier pop-uprestaurants wordt het spannend, want over twee weken moet één van hen de deuren sluiten. Welke pop-ups in aanmerking komen voor sluiting, beslissen de recensenten die in de uitzending van donderdag 24 april 2014 op pad gaan in de verschillende steden. De vijf zaalverantwoordelijken zullen elkaars restaurant bezoeken en elke pop-up beoordelen op eten, service en sfeer.

In Gent beslist Maël dat zij de zaalverantwoordelijken zal vergezellen, en niet Stefanie. Kiest de chef definitief voor een plaats in de zaal of is het een tactische beslissing om als enige kok te kunnen oordelen? Het gezelschap trekt eerst naar Kortrijk, de pop-up die al vrijgesteld is en dus niet meer genomineerd kan worden voor sluiting. Al snel blijkt dat iedereen bijzonder kritisch is…

Na Kortrijk is het de beurt aan Gent. Maël kan dus maar beter snel een beslissing maken: bedient ze de gasten in de zaal of werkt ze als chef in de keuken? In de Antwerpse pop-up Twenty-Two koken Jeremy en Vito al enkele weken de sterren van de hemel. Kunnen zij hun koppositie aanhouden of maken ze er deze keer een potje van?

Wat de duo’s nog niet weten, is dat er tegelijkertijd een geheime recensent de pop-ups bezoekt. Hij zal mee beslissen over de nominatie. De anonieme bezoeker is Axel Colonna-Cesari, die zijn strepen in de horeca al verdiende. Hij staat in de culinaire wereld bekend als ‘de man met de drie sterren’, omdat hij de voorbije tien jaar al drie keer een Michelinster wist te behalen. Telkens voor een ander restaurant. De laatste keer was in 2011, voor zijn eigen zaak Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver.

Axel gaat o.m. tafelen in Spotlight van Deborah en Nathan. De vorige recensie – door Peter Goossens – was dramatisch. Al snel blijkt dat het bij dit bezoek opnieuw een moeilijke service wordt. Axel wordt er zelfs zenuwachtig van… Deborah veranderde bovendien het paasmenu en biedt het aan voor een erg lage prijs. En dat terwijl Hasselt extra inkomsten meer dan ooit kan gebruiken.

Ook in Gent moeten er punten gescoord worden, want tijdens het bezoek van Peter Goossens en Sergio Herman werd duidelijk dat de keuken niet meer op niveau is. Souschef Nico zal zijn uiterste best moeten doen achter het fornuis, want Maël is op stap met de zaalverantwoordelijken. Geheime recensent Axel trekt ten slotte naar Brussel, waar Jaro imponeert met zijn kookkunsten. Maar geldt dit ook voor de bediening?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: