Wie wint de ster? Daar draait het op donderdag 20 april 2017 allemaal om in Mijn Pop-uprestaurant. Niet alleen steekt de winnaar van de ster 10.000 euro op zak, het duo is meteen ook zeker van een plaats in de finale op 4 mei. De drie duels zijn ondertussen uitgevochten tussen de pop-ups en die bezorgden de mannen van TJOP’S een lichte voorsprong. Alles is echter nog mogelijk, want vandaag komt de jury langs. Niet om te coachen, maar om de pop-ups als klant te beleven. Elk jurylid brengt bovendien een gast mee, die na het bezoek ook een stem mag uitbrengen. Het duo van wie de vlag het hoogst hangt na de stemming, wint de ster.

Sergio brengt zijn goede vriend Dominique Persoone mee, de wereldbefaamde chocolatier. Gert Verhulst neemt zijn zoon Viktor mee en Sepideh komt met haar goede vriendin Gina Miurin. Zij runt al 20 jaar de zaal van sterrenrestaurant Hofke van Bazel.

De jury gaat eerst langs bij Meat & Griet. Na twee verloren duels wappert de vlag van Yannick en Leena onderaan. Kan het jurybezoek iets rechttrekken? Gina, die vegetariër is, heeft alvast weinig keuze op de menukaart. Kan Leena voor haar een smakelijk vegetarisch menu op tafel toveren? Daarna gaat de jury langs bij TJOP’S. Als zij vandaag 3 van de 6 juryleden kunnen overtuigen, zijn ze zeker van de ster. De jury is alvast enthousiast over het interieur, maar ook hier blijken de vegetarische gerechten een uitdaging voor de keuken. Tot slot bezoeken de 6 gasten Table’O, dat zijn vlag al één keer kon hijsen. De jury verwacht veel van Daniela en Mitchell, want zij zijn als laatste finalist in Blankenberge toegekomen. Voor de Italiaanse Gina is het een beetje thuiskomen als ze door Daniela in het Italiaans wordt aangesproken.

Nadat ze iedereen hebben bezocht, wikt en weegt de jury elke pop-up. Wie heeft de grootste vorderingen gemaakt? Wie is op dit moment het sterkste duo en verdient een plaats in de finale? En welke twee pop-ups worden genomineerd voor sluiting?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: