Stefaan & Barbra uit Kortrijk en Jeremy & Noémie uit Antwerpen strijden voor de wildcard. De uiteindelijke winnaar wordt vrijgesteld van de eerste sluiting en blijft al zeker open tot 20 mei. Wie dat wordt, bepaalt de kijker door de naam van zijn favoriete stad te sms’en naar 6677.

Na het bezoek van Peter Goossens aan alle pop-ups kwamen Gent en Hasselt als zwakste uit de bus. Maar de jury wil hen niet in de steek laten. Sergio en Sepideh zijn op stap om hen te coachen en de boel terug recht te trekken.

In Gent schiet topchef Sergio echter snel uit zijn krammen. Een uur voor de middagservice is het team nauwelijks voorbereid vindt hij. En wat Maël van plan is te serveren, staat voor Sergio mijlenver van de vol-au-vent die hij enkele weken geleden mee naar huis nam. Sergio zet de puntjes meteen op de i. Zijn donderpreek is nog maar het begin voor Maël… In de zaal probeert Sepideh Stefanie te helpen en te ondersteunen, maar ze botst op tegenkanting. Volgens Stefanie was de zwakke bediening bij Peter Goossens een ‘accident de parcours’. Daar is Sepideh het absoluut niet eens mee.

In Hasselt heeft chef-kok Alessio steken laten vallen voor Peter Goossens. ‘La bella Italia’ was volgens de driesterrenchef nergens te bespeuren op het bord. Sergio komt ook hier bijsturen, maar Nathan neemt alles net iets te licht op. Sergio is ‘not amused’ en dat zal Nathan geweten hebben.

Ondertussen dendert de Mijn Pop-uprestaurant!-trein keihard verder. Een restaurant uitbaten betekent meer dan lekker eten en een goede service, er moet ook een zaak gerund worden. Nu onze pop-ups twee weken open zijn, is het dan ook tijd voor een check-up van het zakencijfer én van de hygiëne.

In Brussel heeft hygiënecontroleur Pascal onmiddellijk een pak opmerkingen. De situatie lijkt ernstig. Als Hanne en Jaro de vereiste normen niet halen, zullen ze een service moeten sluiten om alles in orde te brengen… In Kortrijk strijden Stefaan en Barbra niet enkel voor de wildcard. Stefaan zit verveeld met het ‘garnalenincident’. Een tijdje geleden vertelde hij net iets te enthousiast dat alle verse garnalen ook door henzelf ‘in huis’ gepeld worden. Daar wil hij nu het een en ander over rechtzetten.

In Antwerpen lijkt de rust teruggekeerd nu Max zich verontschuldigd heeft bij het personeel. Noémie en Jeremy behoorden voor Peter Goossens bovendien tot de twee beste pop-ups en strijden dus mee voor de wildcard. Jeremy zit op een wolk. Wordt Antwerpen de nieuwe grote favoriet?

Mijn pop-uprestaurant vanavond om 20.35 uur bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: