Woensdag 25 mei brengt Metejoor een nieuwe single uit: ‘Kijk Ons Nou’. Het werd een samenwerking met de Nederlandse zanger en rapper Snelle – de populairste noorderbuur van ’t moment. De twee leerden elkaar backstage kennen op een festival en konden het zó goed met elkaar vinden, dat ze samen op schrijverskamp trokken om te werken aan nieuwe nummers. “Tijdens die schrijfsessie begon ik spontaan op mijn cajon, een soort percussiedoos, een reggaedeuntje te trommelen. Ik ben mijn hele leven al reggaefan, Snelle blijkbaar òòk. We zijn beginnen jammen tot een kot in de nacht en zo kwam ‘Kijk ons nou’ tot leven. Het was niet echt de bedoeling om samen een nummer uit te brengen, maar dit moésten we gewoon samen doen”, aldus Metejoor. Wie naar het vrolijke en zomerse nummer luistert, waant zich in een telefoongesprek tussen twee beste vrienden tijdens een avondje uit.

Luisteren doe je hier SnelleMetejoor.lnk.to/KijkOnsNou

‘Kijk ons nou’ is een duet tussen de twee populairste artiesten der lage landen: Metejoor en Snelle. Het werd een zomerse single over twee flierefluiters die houden van vrouwelijk schoon en ‘het leven als tequila met een korreltje zout nemen’. De single barst van de reggaevibes en vrolijke deuntjes.

Snelle, die door het leven gaat als Lars Bos, rijgt de successen aaneen. Dankzij hits als ‘Reünie’, ‘Lippenstift’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Blijven Slapen’, is de rapper niet meer weg te denken uit Vlaanderen. Net als Metejoor aka Joris Van Rossem. Hij sleepte net drie MIA’s in de wacht, scoort de ene hit na de andere en iedereen zingt mee met nummers als ‘Rendez-Vous’, ‘1 op Een Miljoen’ en ‘Dit is wat mijn mama zei’. Die laatste staat alweer 13 weken op één in de Vlaamse Ultratop. De agenda van Metejoor is goedgevuld en er staan ook heel wat festivals op de agenda. Je ziet ‘m onder andere aan het werk tijdens ‘Live is Live’, op zaterdag 18 juni in Zeebrugge.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over