Op 20 januari vindt de voorronde Zuid-Holland plaats van de landelijke bandwedstrijd Metal Battle in Baroeg. Dit is een van de provinciale voorrondes die door heel Nederland plaatsvinden. De winnaar staat 27 maart weer in Baroeg op de planken tijdens Veldslag West, een van de 3 halve finales. De finale zal later plaatsvinden in Harderwijk. Door bandwedstrijden als Metal Battle te organiseren helpt Baroeg opkomend muzikaal talent.

De deelnemers van dit jaar zijn Adversarius (Sommelsdijk; black metal), Icarius (Den Haag; post-hardcore), Rise Of The Wood (Westland; stoner metal) en Spectrum Of Delusion (Katwijk; technical death). De jury bestaat uit Pim Blankenstein (Officium Triste, Dutch Doom Days), Rob van der Loo (Epica, Metal Factory) en Bas van Poppel (Podiuminfo). Presentator Deef de Kanarie (Die Nakse Bananen, presentator BOA) maakt van deze avond, ondanks de zeer uiteenlopende genres, een mooi geheel. Voor het publiek is er voor ieder wat wils, geen excuus om niet te komen dus!

Metal Battle begon als een uitdaging om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Baroeg speelt al sinds dat begin een belangrijke rol in deze wedstrijd. De voorrondes voor Zuid-Holland worden steevast in Rotterdam gehouden. Het poppodium is er trots op deze 18e editie weer deel uit te maken van de wedstrijd.

Baroeg is een poppodium in Rotterdam Zuid dat zich al decennia richt op harde en alternatieve bands. Tickets voor deze avond kosten € 6,50 in de voorverkoop en € 7,50 aan de deur. Kijk voor meer info op www.baroeg.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over