Met Vier in Bed is na 13 weken toe aan zijn laatste vakantieadresjes. En waar beter afsluiten dan in het zonovergoten Spanje? Van maandag 28 tot en met donderdag 31 augustus, worden er logeeradresjes in het zuiden van het land verkend. Vier uitbaters geven voor de laatste keer het beste van zichzelf om met de Met Vier in Bed-trofee aan de haal te gaan.

La Serena In Altea - Christophe En Guy

Met Vier in Bed strijkt neer in de provincie Alicante aan de zonnige Costa Blanca. Aan de voet van de bergketen Sierra de Bernia ligt Altea, een gezellige stad waar veel kunstenaars vertoeven. In het centrum runnen Guy en Christophe het luxueuze boutiquehotel La Serena. Hoewel het grote pand 11 gastenkamers telt, streeft het koppel toch naar een intieme sfeer en persoonlijke aanpak. De inrichting gebeurde met veel lokale elementen, waardoor de kamers de sfeer van Altea uitademen. La Serena staat voor pure verwennerij. Gasten kunnen op het grote terras genieten van het buitenzwembad, dat uitzicht biedt op de witte huisjes van de stad én de zee. Verder is er een wellness en een lounge.

Casa Leon In Bolulla - Ilse En Tom

Voor het tweede adresje van de week trekt Met Vier in Bed naar de groene bergen van de provincie Alicante. Het is niet verwonderlijk dat sportievelingen Ilse en Tom in dit bergachtige landschap hun B&B Casa Leon vestigden: de omgeving nodigt uit tot prachtige wandel- en fietstochten. Ilse gaf in België tennisles en Tom had een eigen interieurbedrijf. Het kriebelde echter bij het koppel om naar het buitenland te verhuizen. In het kleine dorp Bolulla werden ze verliefd op een pand dat ze volledig zelf renoveerden. Casa Leon heeft 5 moderne kamers, een groot zwembad en een buitenkeuken. De naam van de B&B is een ode aan de grootvader van Ilse, Leon. Tegelijk is het een mooie verwijzing naar de bergtop achter de B&B, die onder Spanjaarden bekend staat als leon dormido, de slapende leeuw.

La Rubia Loca In Los Martinez - Tinneke En Anita

Het derde logeeradres van deze Spaanse week ligt in Los Martinez, een deelgemeente van Sorbas, op een boogscheut van het bruisende Mojácar. Hier ligt B&B La Rubia Loca – letterlijk: de zotte blondine - van Tinneke. Al van jongs af aan heeft Tinneke een passie voor het land. Samen met haar man, die in Spanje al een vakantiehuis had, besloot ze om er een B&B te openen. Na een zoektocht van 2 jaar vonden ze het perfecte huis. De finca verbouwden ze tot een gastenverblijf met 4 rustieke kamers. Ze werden ingericht met persoonlijke spullen van Tinneke en schilderijen van haar vader. Aangetrouwde nicht Anita vergezelt haar deze week.

Shangri La In Nerja - Corine En Dennis

De laatste halte is het kuststadje Nerja, dat vooral door Spanjaarden wordt bezocht. Het vissersdorp ligt gevangen tussen de Middellandse Zee en de bergen en telt vele kleine baaien, strandjes en gezellige straatjes met restaurants. Verspreid over het dorp ligt Shangri La, de drie vakantiewoningen van Corine. Corine woonde samen met haar man al in Bulgarije en Costa Rica. Toen ze terug naar Nederland verhuisden, konden ze niet meer aarden daar. Het buitenland trok hen terug aan en ze besloten zich te vestigen in Spanje. De vakantiehuizen hebben telkens twee kamers en zijn strak en modern ingericht. Tijdens de Met Vier in Bed-week wordt Corine vergezeld door goede vriend Dennis.

Week 13 van met vier in bed van maandag 28 tem donderdag 31 augustus 2017 om 21.15

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over