Na een week in Spanje pakt Met Vier in Bed van maandag 24 tot en met donderdag 27 juli opnieuw de koffers voor een zonnige trip naar Portugal. Het land heeft met zijn pittoreske dorpjes, grillige natuur en mediterraan klimaat heel wat te bieden. Vier Vlaamse en Nederlandse koppels trokken naar dit paradijs om er een gastenverblijf te openen. Wie krijgt het beste rapport en kaapt de achtste Met Vier in Bed-trofee weg?

Quinta Lagarca 57 In Lagaras De Beira - Dominique En Freddy

Pal in de woeste natuur van het dorpje Lagaras Da Beira, aan de voet van de Serra Da Estrela, staat tussen rots en struik Quinta Lagarca 57, de fonkelnieuwe B&B van Dominique en Freddy. Het koppel vond er een prachtig domein waarop ze, na enkele stressvolle jaren van vergunningen en papierwerk, een gloednieuw pand bouwden dat vorig jaar de deuren opende. B&B Quinta Lagarca 57 telt 4 studio’s met elk een ingebouwde keuken. De tuin van maar liefst 3 hectaren groot waar Freddy zich volledig over ontfermd, heeft een vijver en een panoramisch zwembad. Bijna was van dat alles echter niets overgebleven. Bij een grote bosbrand enkele jaren geleden kon hun pand nipt ontsnappen aan de vlammenzee, dankzij de hulp van het plaatselijke brandweerkorps.

Quinta Da Charlotte In Serra Do Bouro - Frederik En Kristof

Met Vier in Bed strijkt vandaag neer aan de Zilverkust, in het westen van het land, waar hoge klippen en parelwitte stranden elkaar afwisselen. In dit prachtige decor ligt Quinta Da Charlotte, het gezellige vakantiehuisje van Frederik en Kristof. Toen ze het huis in 2013 kochten, was het volledig uitgeleefd en een grondige opfrissing was dus broodnodig. Frederik en Kristof renoveerden de quinta naar hun eigen smaak tot een functionele vakantiewoning en lieten ook een zwembad aanleggen. Hoewel ze in de regio nog twee andere gastenverblijven uitbaten, woont het koppel nog steeds in België. Definitieve verhuisplannen zijn er niet, maar hun liefde voor Portugal wordt met de dag groter…

Quinta Vale De Marmelos In Elvas - Gregory En Joke

Vlakbij de Spaanse grens ligt het historisch stadje Elvas, dat sinds enkele jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronkt. Dichtbij de stad, maar toch in een oase van groen, ligt Quinta Vale de Marmelos, het statige herenhuis van Gregory en Joke. Het indrukwekkende domein en de rustige omgeving geven de indruk dat de tijd is blijven stilstaan hier. Net dat overtuigde het koppel, dat wilde ontsnappen aan de rush van hun oude leven, om zich hier te vestigen. Elke dag bereidt Joke een vers en gezond ontbijt, recht uit de tuin. De vier kamers van de B&B zijn kleurrijk ingericht.

Entrecolinas In Paderne - Ellen En Maarten

De Portugese week wordt afgesloten in de Algarve, de mooie zuidkust die jaarlijks door een massa vakantiegangers wordt bezocht. Op een boogscheut van het strand ligt het rustige dorpje Parderne. Tussen de bergen, weg van de toeristische drukte, staat Entrecolinas te blinken, de riante B&B van Nederlanders Ellen en Maarten. Maarten werkte jarenlang als hotelmanager en voor zijn beroep reisde het koppel van de ene naar de andere bestemming. Ze woonden in Turkije, Duitsland en zelfs Nigeria, maar “Portugal is en blijft onze laatste bestemming”, zeggen ze zelf. In het dorpje vonden ze een prachtig huurhuis om samen met hun kindjes aan een nieuw leven te beginnen. De 5 charmante slaapkamers zijn met veel Portugese elementen afgewerkt.

WEEK 8 VAN MET VIER IN BED VAN MAANDAG 24 TEM DONDERDAG 27 JULI 2017 OM 21.15

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over