Het achtste seizoen van Met Vier in Bed heeft zijn start niet gemist: de voorbije maand droomden gemiddeld 567.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 28,9% (VVA 18-54, live+7), weg bij de diverse vakantieadresjes. Daarmee doet het programma het nog beter dan vorig jaar. Deze week trekt Met Vier in Bed, na een week in Spanje vertoefd te hebben, opnieuw door eigen land, want soms hoef je het nu eenmaal niet ver te zoeken. Naast Brugge, ons eigen Venetië van het Noorden, staan nog drie andere tripjes in West- en Oost-Vlaanderen op het programma. Van een viersterrenhotel over een vakantiewoning tot twee rasechte bed and breakfasts: er is opnieuw voor ieder wat wils. Het wordt bovendien een echte familieweek, met een moeder en dochter, vader en zoon én twee zussen die deelnemen. Een huiselijke, familiale sfeer verzekerd!

Ijzerrust In Beveren Aan De Ijzer: Maurice

De kans is groot dat menig Vlaming nog nooit heeft gehoord van Beveren aan de Ijzer, dus reden genoeg voor Met Vier in Bed om haar kijkers kennis te laten maken met dit West-Vlaamse landelijke dorpje aan de Oevers van de Ijzer. Uitbater Maurice stelde 25 jaar geleden al voor aan zijn vrouw om een B&B te beginnen in Frankrijk, maar zij zag dat pas zitten na hun pensioen. Aangezien hun huidige woonst te groot is voor later, ging het stel in België al op zoek naar een woning, waarin ze later konden verblijven wanneer ze even terug uit Frankrijk weg wouden. Het koppel kocht drie werkmanshuisjes en verbouwde het tot één woonst, maar de renovaties waren - ondanks zes jaar werk - veel eerder achter de rug dan gedacht. Waarom het pand ondertussen dus niet gewoon verhuren als vakantiewoning?

De Vossenbarm In Snellegem: Christine En Dochter Marie

Op amper tien minuten rijden van de kust bevindt zich in Snellegem, een deelgemeente van Jabbeke, te midden van een groene oase van rust De Vossenbarm, de gloednieuwe B&B van Christine en haar dochter Marie. Christine heeft een passie voor renoveren en een van haar favoriete hobby's is brocantemarktjes afschuimen en haar vondsten in het interieur verwerken. De zes landelijk ingerichte kamers barsten dan ook van het karakter. "Economisch en gezellig in één klap", aldus Christine, een rasechte moederkloek die graag zorgt voor mensen. En dat kan ze in haar B&B, met dochter Marie aan haar zijde, als geen ander.

De Castillion In Brugge: Marc En Zoon Olivier

Vandaag houden we halt in het historische hart van Vlaanderen, en tevens ons eigen Venetië van het noorden: Brugge. Tussen de kleine straatjes vind je een prachtig historisch gebouw: viersterrenhotel De Castillion. Geen typisch Met Vier in Bed-adresje dus, maar "ook al is dit een luxehotel, het is er wel eentje waar je je op je gemak moet voelen". Het hotel is een echt familiebedrijf, met Marc aan het roer. Samen met zijn vrouw was hij decennia geleden toe aan iets nieuws. Het toerisme in Brugge was die tijd in volle opmars en dus was hun keuze om een hotel te openen snel gemaakt. Hun twee kinderen genoten beiden een opleiding hotelschool, en mochten van jongs af aan meewerken in de zaak. Recent besloot Marc de fakkel door te geven aan zijn kinderen, maar het hotel volledig uit handen geven zal nog wel een tijdje duren. Deze week gaat hij met zijn zoon Olivier op pad.

Pastorie Balegem In Balegem: Mieke En Zus Lien

In het pittoreske dorpje Balegem in de Vlaamse Ardennen, gedijt in alle rust Pastorie Balegem. De pastoor zal je hier niet terugvinden echter, wel de sympathieke gastvrouw Mieke en haar zus Lien, die samen met hun mama regelmatig helpt in de B&B om ervoor te zorgen dat Mieke alles gebolwerkt krijgt. Zij heeft immers nog twee andere jobs: ze werkt een dag per week in het onderwijs in Amsterdam, en de rest van de week geeft ze les aan de hogeschool in Gent, in de bachelor vastgoed. Zelf heeft ze met de pastorie een echt pareltje kunnen kopen. De restauratie was een uitdaging maar was alle bloed, zweet en tranen absoluut waard.

Week 5 van met vier in bed van maandag 3 tem donderdag 6 juli 2017 om 21.15

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over