Melanie De Biasio is een ruwe diamant die aan de oppervlakte kwam door haar opmerkelijke tweede album ‘No Deal’, dat in maart 2013 verscheen.

Geboren in een familie vol muziekliefhebbers, volgt ze een klassieke opleiding dwarsfluit en komt ze op haar vijftiende terecht in een rockband geïnspireerd door de helden van toen, Nirvana en Jeff Buckley. Na haar doortocht op het Koninklijke Conservatorium van Brussel wordt ze de stem van een jazztrio waar ze de standards speelt als haar eerste composities. In 2007 beroert ze het muzikale milieu met haar debuutplaat, ‘A Stomach Is Burning’. De zangeres legt daarmee de basis voor haar tastbare en sfeervolle manier van zingen, rijft de Belgische muziekprijs ‘Octave de la Musique’ binnen, en ontvangt enkele zeer lovende recensies in internationale jazztijdschriften.

Met ‘No Deal’ zoekt Melanie het avontuur verder op, buiten de grenzen van enkel de jazz. De composities die ze maakt met Pascal Paulus aan de vintage keyboards, vertellen verhalen en nemen de luisteraar mee in een hypnotisch parallel universum. Met een zelden geziene elegantie onderstreept onze landgenote haar enorme talent, haar feeling en een zachtheid die al vanaf de eerste noten weten te ontroeren. Zonder franjes, maar straight to the point slaagt ze erin om het publiek en de critici mee te nemen naar de perfecte harmonie. Vol prachtige nummers als “Feel You”, “The Flow” en “Sweet Darling Pain” stelt ze ons een album voor met een duizelingwekkend zuiver ritme, dat zich subtiel en respectvol in de schaduw nestelt van Nina Simone, Abbey Lincoln, Yusef Lateef, Talk Talk en Portishead.

Een profete in eigen land is ze al, maar haar charme betovert ook moeiteloos de fans in Frankrijk, Engeland en binnenkort zelfs heel Europa.

In 2013 stond ze al op het podium tijdens verschillende festivals en zaalconcerten, waaronder een tjokvolle AB-Flex in december. 2014 wordt zonder twijfel het jaar van haar podiumtriomf, met als uitschieters haar passage op Rock Werchter en een intieme afspraak in het Koninklijk Circus op 12 november. Een magisch concert in het vooruitzicht! De ticketverkoop begint op donderdag 24 april om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Melanie De Biasio
Datum: 
Woensdag 12 november 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over